Σπάρτη, η πόλη των γενναίων

Ανακαλύψτε την πατρίδα του Λεωνίδα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:18
14/02/2020
Σπάρτη, η πόλη των γενναίων
8
loading

Η ιστορία της αρχαίας Σπάρτης είναι ξακουστή στα πέρατα του κόσμου καθώς αποτέλεσε μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ήταν η γη που γέννησε τον Λεωνίδα και τους 300 γενναίους του, η πόλη που είχε το βασίλειό του ο Μενέλαος, η «κοίλη Λακεδαίμων» όπως την αποκαλούσε ο Όμηρος. Η ιστορία της Σπάρτης συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια της Ελλάδας και ο Μυστράς στα βορειοδυτικά της πόλης στέκει εκεί ερειπωμένος αλλά αγέρωχος λόγω της ένδοξης ιστορίας του για να υπενθυμίζει πως υπήρξε το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού, πριν την Οθωμανική κυριαρχία.

Αλλά η Σπάρτη δεν είναι μόνο η ιστορία της, οι θρύλοι και οι παραδόσεις που τη συνοδεύουν και τα οποία σίγουρα ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με το που πατάει το πόδι του στο μέρος. Πρόκειται για μία όμορφη πόλη χτισμένη σε μία καταπράσινη κοιλάδα, ανάμεσα στις οροσειρές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, κοντά στην δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα.

Η πόλη αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, με δεντροφυτεμένους δρόμους, μεγάλες πλατείες και νεοκλασικές οικοδομές, ενώ η πεδιάδα που απλώνεται γύρω της είναι γεμάτη από ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και άλλα δέντρα.

Από τα θετικά του προορισμού αυτού είναι οι πολλές επιλογές για εξερεύνηση και βόλτα στις περιοχές γύρω από τη Σπάρτη. Επίσης, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σπάρτης είναι ο τάφος του Λεωνίδα, το αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού λαδιού, ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης κ.α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar l.v.

  ΚΑΙΑΔΑΣ - ΑΠΟΘΕΤΕΣ........
  Υπάρχουν φωτογραφίες του \" βάραθρου \" ;
  Να τις δημοσιεύσετε συμπληρωματικά.

 2. avatar Παπαθεοφιλοπουλου. Γιαννα

  Ζω. Σε αυτήν. Την. Πόλη. Και. Λοιπαμε που. Είναι. Έτσι. Όπως. Είναι. Μια πόλη. Με. Ιστορία. Να. Είναι γενικός. Παρατιμενη και. Ξεχασμένη. Από. Όλους είναι. Κρίμα και. Αδικο. Θημιζει χωριό. Και. Ισος. Μηνει. έτσι. Για. Παντα

 3. avatar Εκεί που τα κάνε ο Λεωνίδας!!!

  Το κακό είναι ότι έχουν μείνει στην εποχή του Όθωνα. Η πόλη που μαζί με την Αθήνα είναι είναι παγκοσμίου ενδιαφέροντος και κληρονομιάς,δυστυχώς κατοικείται στη πλειοψηφία της από \"πολίτες\" που ουδεμία σχέση έχουν με τους αρχαίους Σπαρτιάτες. Αυτοί δε όπου τους διοικούν θα ήταν ο Εφιάλτης του Λεωνίδα.Κατοικω στη Σπάρτη από το 2004 και η απογοήτευση μου είναι απερίγραπτη,δεδομένου ότι άφησα τη ζωή μου στην Αθήνα για να ζήσω στο τόπο καταγωγής μου. Περαστικά μου.

 4. avatar 666

  Η
  👹

 5. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

  Ίσως η πόλη με την καλύτερη ρυμοτομία στην Ελλάδα. Έργο Βαυαρών πολεοδόμων κατ΄εντολή του Όθωνα (ή της Αμαλίας, δεν θυμάμαι καλά). Έκπληκτοι οι ντόπιοι με το πλάτος των δρόμων που σχεδιάστηκαν, δεδομένου ότι στα μέσα του 19ου αιώνα, κυκλοφορούσαν μόνο κάρα. Πόσο μπροστά έβλεπαν αυτοί οι πολεοδόμοι!!!!

 6. avatar Social Distortion.

  Πλάκα μας κάνετε?

  1. avatar ΝΑΙ

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  2. avatar ΝΑΙ

   ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει