Αν το ζητούμενο είναι η ησυχία και η απόλυτη ομορφιά, τότε η παραλία που ακολουθεί στο νότιο τμήμα της Λακωνίας έχει όλο το «πακέτο».

Ένα βαθύ και στενό φυσικό φιόρδ, στο βάθος του οποίου συναντάται ολόλευκη αμμουδιά και τιρκουάζ νερά, συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας Απάγκιο. Μάλιστα, κάτω από τα βράχια της πολυάριθμες σπηλιές, ίδιες με εκείνες στα Μάταλα της Κρήτης, κεντρίζουν, επίσης, το ενδιαφέρον.

Όσοι καταφέρουν να τις επισκεφτούνε θα παρατηρήσουν από κοντά τις ξενόγλωσσες επιγραφές από τους «Ροβινσώνες» που κάποτε κατοίκησαν σε αυτές. Αξίζει να αναφερθεί ότι γύρω από τις σπηλιές φύεται κάπαρη, η οποία κρέμεται στο κενό σαν… «κουρτίνα» δημιουργώντας υπέροχες εικόνες.

Ελάχιστα κατοικίσιμη, η περιοχή με την λιγοστή βλάστηση φέρνει στο νου εικόνες από μια ιδιότυπη έρημο, ένα μοναδικό ησυχαστήριο στην καρδιά της εντυπωσιακής φύσης.

Η παραλία προσεγγίζεται εύκολα από βατό χωματόδρομο, ενώ είναι προστατευμένη από τους ανέμους του Κάβο Μαλέα.

Απολαύστε μια υπέροχη πτήση πάνω από την πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας, μέσα από το πλάνα του youtuber haanity και θαυμάστε την ξεχωριστή ομορφιά ενός από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας.

TAGS