Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 8: Μπιγκ Μπεν, Λονδίνο, Μ. Βρετανία

Το Μπιγκ Μπεν θεωρείται ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι το πιο κινηματογραφημένο σημείο του Λονδίνου. Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο του ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού. O πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο και γιόρτασε τα 150 χρόνια του στις 31 Μαΐου 2009.

Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου του 1858. O τωρινός πύργος του ρολογιού αναγέρθηκε ως μέρος του σχεδιασμού του Charles Barry για ένα νέο ανάκτορο, μετά από την καταστροφή του παλιού παλατιού του Westminster από πυρκαγιά το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 1834.

Ο πύργος είναι 96,3 μέτρα ψηλός (περίπου 16 όροφοι) και οι τέσσερις δείκτες του απέχουν 55 μέτρα από το έδαφος.

Αν και το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, μπορούν να το δουν μόνο απ’ έξω: Το εσωτερικό του είναι διαθέσιμο μόνο στους μόνιμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό μετά από ραντεβού μέσω του εκπροσώπου τους στο βρετανικό Κοινοβούλιο και συχνά αναμονή πολλών μηνών.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ