Μοναδική θέα από μια φανταστική ταράτσα, υπηρεσίες σπα, σουίτες με υπέροχα μάρμαρα, εξαιρετική διακόσμηση, μοναδικό στιλ. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε να βρει κανείς σε κάποιο ξενοδοχείο πολυτελείας.

Κι όμως αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά μιας νέας τάσης στο χώρο των ξενοδοχείων, που ακούει στο όνομα «super-hostels».

Με απλά λόγια: απολαμβάνετε τα προνόμια του luxury travel στην… budget εκδοχή του!

Ξεχάστε ό,τι νομίζατε ότι ξέρατε για τα hostel και δείτε μερικά από τα ωραιότερα και πιο χλιδάτα hostel που θα αλλάζουν τον κόσμο του backpacking.

1. Miss Sophie’s, Πράγα, Τσεχία

Το hostel Miss Sophie’s ανεβάζει πολύ υψηλά τον πήχη. Βρίσκεται στην περιοχή Nove Mesto της Πράγας και χαρακτηρίζεται από ένα μοντέρνο ντεκόρ, εντυπωσιακές ντουζιέρες και άψογη εξυπηρέτηση. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 19 ευρώ το άτομο, με τα δίκλινα να στοιχίζουν 69 ευρώ τη βραδιά.



2. Freehand, Μαϊάμι, ΗΠΑ

Το Freehand Miami άνοιξε το Δεκέμβριο του 2012 και ήταν ένα από τα πρώτα high-end brand hostels στις ΗΠΑ. Οι γνωστοί σχεδιαστές Roman & Williams «υπογράφουν» την αισθητική των εσωτερικών χώρων. Υπάρχουν μονόκλινες, τετράκλινες και οκτάκλινες κουκέτες, ενώ το hostel διαθέτει και πισίνα και ένα από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Το The Broken Shaker bar είχε συμπεριληφθεί στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2014 (The World’s 50 Best Bars in 2014).



3. Wellness Hostel 4000, Saas-Fee, Ελβετία

Στο «παγωμένο» χωριό Saas-Fee της Ελβετίας ο ξενώνας WellnessHostel 4000 προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ευρεία επιλογή από ιδιωτικά δωμάτια, κουκέτες και κοινά μπάνια. Μία από τις υπηρεσίες που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η απόλυτη εμπειρία σπα, με σάουνα, ζεστό τζακούζι, μασάζ, υδροθεραπείες στην πισίνα και αίθουσα γυμναστηρίου που προσφέρει στους επισκέπτες του και όλα αυτά… με μια απίστευτη θέα στο αλπικό τοπίο. Οι τιμές για τα δωμάτια ξεκινούν από τα 40 ευρώ, ενώ οι υπηρεσίες σπα από 24 ευρώ.



4. Sydney Harbour YHA, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Και δεν αδειάζει ο τραπεζικός σας λογαριασμός και έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία από τις καλύτερες θέες που υπάρχουν προς την περίφημη Όπερα του Σίδνεϊ. Θέλετε κι άλλα; Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 28 ευρώ τη βραδιά.

5. Maverick Hostel, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Το Maverick Hostel βρίσκεται σε μια ανακαινισμένη βασιλική έπαυλη, που είχε κατασκευαστεί από τη δυναστεία των Αψβούργων. Τα δωμάτια θυμίζουν κάτι από το ιστορικό στιλ της έπαυλης, με μοντέρνα επίπλωση και λιτή πολυτέλεια. Υπάρχουν δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και πέντε επισκέπτες, αλλά και δωμάτια χωρίς κουκέτες. Το hostel βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα και οι τιμές των δωματίων (σε mixed dorm) ξεκινούν από 6 ευρώ.

6. Blue Hostel, Ρώμη, Ιταλία

Ο ιδιοκτήτης Blue Hostel αποφάσισε να το ανοίξει, όταν διαπίστωσε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς καλό δωμάτιο σε λογικές τιμές στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Το κτίριο βρίσκεται επάνω από ένα ρωμαϊκό υπόγειο του 1ου αιώνα και στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως μοναστήρι. Το Blue Hostel διαθέτει έξι μεγάλα δωμάτια με δικό τους μπάνιο και ντουζιέρα, τα οποία μπορούν να νοικιαστούν ως single, double ή triple rooms και μία σουίτα, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα. Οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 45 και 130 ευρώ τη βραδιά.

7. Generator, Κοπεγχάγη, Δανία

Το εξαώροφο Gen hostel στην πρωτεύουσα της Δανίας αποδεικνύει ότι μερικές φορές… τα λιγότερα είναι… πολλά. Το στιλάτο εσωτερικό του ξενώνα συνδυάζει πολύχρωμα έπιπλα και ιδιαίτερους φωτισμούς για να δημιουργήσει μια σύγχρονη κι ευχάριστη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν δωμάτια και με κοινά και με ιδιωτικά μπάνια και οι τιμές ξεκινούν από 15 ευρώ τη βραδιά.

8. U Hostel, Μαδρίτη, Ισπανία

Το U Hostel στη Μαδρίτη βρίσκεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα. Τα υψηλής ποιότητας στρώματα και η στιλάτη διακόσμηση στο εσωτερικό είναι μερικά από τα ατού του ξενώνα αυτού. Υπάρχει μπαρ, βιβλιοθήκη, αίθουσα σινεμά, πλυντήριο και οι τιμές ξεκινούν από τα 16 ευρώ.