Το Πόρτο Κατσίκι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τις παραλίες που η φήμη τους ξεπερνά ακόμη και τα ελληνικά σύνορα. Θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί ακόμη και αφορμή για να βρεθεί κανείς στη Λευκάδα.

Με διάφανα, σαν ψεύτικα νερά λες, και ένα άκρως καθηλωτικό τοπίο ολόγυρά της, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η παραλία- σταρ για το διάσημο νησί του Ιονίου. Μία ματιά να ρίξει κανείς στις φωτογραφίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να πειστεί και να επισκεφτεί αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Η ακτή με τα παραδεισένια νερά και μια πάλλευκη αμμουδιά στην οποία αντανακλώνται οι ακτίνες του ήλιου και η απεραντοσύνη του Ιονίου, συναντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Λευκάδας.

Και αν τα 45 αυτά χιλιόμετρα για κάποιους ακούγονται πολλά, η εικόνα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο Πόρτο Κατσίκι ανατρέπει κάθε θεωρία. Το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό της ακτής κάνει τους πάντες να «παραμιλούν» στη θέασή του, με τους περισσότερους να ομολογούν ότι παρόμοιο επιβλητικό και εκπληκτικό τοπίο δεν έχουν ξαναδεί.

Πόρτο Κατσίκι: Η παραλία- σταρ στο διάσημο νησί του Ιονίου

Η εικόνα με τα απότομα, ψηλά και κάθετα επιβλητικά βράχια που αγγίζουν την ακτή με την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθιά νερά καθηλώνει τους πάντες.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες (σε ένα μέρος της), ωστόσο για τις απαραίτητες προμήθειες ή θα πρέπει να είστε από πριν εφοδιασμένοι ή να απευθυνθείτε σε κάποια από τις καντίνες στα σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν σε μία από τις πιο καθηλωτικές παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου -χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.

Για να προσεγγίσει κανείς το Πόρτο Κατσίκι, εκτός από τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό οδικώς, μπορεί να φτάσει εδώ με τα τουριστικά σκάφη που αναχωρούν από την πόλη της Λευκάδας, είτε από το λιμάνι στο Νυδρί ή τη Βασιλική.