Ένα εξωφρενικά όμορφο τέρας, με φτερά πεταλούδας μονάρχη, μεγάλα ματοτσίνορα και παράξενα μεγάλο στόμα έχει κάνει κατάληψη σε κτήριο στη γωνία της Boulevard Saint Laurent και της Rue Marie Anne στο Μόντρεαλ.

Η τοιχογραφία, την οποία δημιούργησε η Γαλλο-καναδή καλλιτέχνις Danaé Brissonnet σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κολεκτίβα Poncili Creación, επικεντρώνεται στο θέμα της χώνεψης και είναι μια παιχνιδιάρικη, μεταφορική ερμηνεία αυτής της σωματικής λειτουργίας.

«Αυτές τις μέρες, με συναρπάζει να εξερευνώ τους τρόπους με τους οποίους τρέφομαι… τον ποιον και το τι αφήνω να μπει μέσα» γράφει, στον λογαριασμό της στο Instagram, η Brissonnet. «Εξωτερικά, μοιάζει χαριτωμένος και φιλικός αλλά λυσσαλέα θα προστατεύσει τον εαυτό του απλά αποφασίζοντας ποιος μπορεί να μπει στο σπίτι του».

Φυτά και ζώα περιβάλλουν τη φιγούρα και η καλλιτέχνις εξηγεί τους συμβολισμούς: «Τα κίτρινα μάτια του είναι στο κέντρο του προσώπου του και ως κορώνα φέρουν ένα άνθος εχινάκειας, ένα πραγματικά εξαιρετικό λουλούδι για το ανοσοποιητικό, ένα σύμβολο ελπίδας και δύναμης. Τα χέρια μετατρέπονται σε πετεινάρια, κάτι το οποίο τιμά το Πορτογαλικό πάρκο και τον λιγουρευτό πορτογαλικό ψητό κόκορα της γειτονιάς… Ο ψηλόλιγνος γερανός που κρατά ένα σπίτι είναι ένα μηνυματάκι σε μένα να βρω κάπου ένα σπίτι και να ριζώσω».

Αυτή την περίοδο, η Brissonnet που έχει ως βάση τη Γουαδελούπη ολοκληρώνει μια τοιχογραφία στο Κεμπέκ και ακολούθως θα μεταβεί στο Ντιτρόιτ για να συμμετάσχει στο φετινό Detroit City Walls.