Το Μεγανήσι, αν και πρόκειται για ένα μικρό νησί σε αντίθεση με όσα δηλώνει η ονομασία του, πρόκειται για έναν προορισμό που κρύβει μεγάλες εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Με το μπλε της θάλασσας να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το πράσινο της φύσης, το σίγουρο είναι ότι οι συγκινήσεις που θα ζήσετε εδώ θα μείνουν για πάντα αξέχαστες.

Μάλιστα, η εικόνα του από ψηλά ταξιδεύει μέχρι τη μακρινή Νορβηγία, καθώς τα αμέτρητα φιόρδ και οι κρυφές σπηλιές του συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, το οποίο συναρπάζει τους πάντες.

Μεγανήσι: Ο μικροσκοπικός προορισμός του Ιουνίου με τις μεγάλες εκπλήξεις

Το Μεγανήσι, λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας, μεταξύ των οποίων και ο θρυλικός Σκορπιός.

Σήμερα, ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος, που εκτείνεται μόλις σε 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει εξελιχθεί σε έναν ιδανικό προορισμό για εκείνους που αποζητούν την ιδιωτικότητα και την ηρεμία τους. Άλλωστε, στο Μεγανήσι θα συναντήσετε πολλούς σκαφάτους, διάσημους και μη, αλλά και όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα. Επίσης, είναι ιδανική επιλογή και για μία οικογένεια.

Μικροσκοπικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά καλούν σε κολύμπι, ενώ η ακτογραμμή του νησιού κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για όλους, ανάμεσα στις οποίες και οι παραλίες Άι Γιάννης, Φανάρι, Αθερινός, Λιμονάρι, Σπηλιά.

Οι βασικοί οικισμοί του Μεγανησίου είναι τρεις. Το Σπαρτοχώρι, χτισμένο σε ένα λοφώδες σημείο, απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαιρετική θέα, με το βλέμμα να χάνεται στο απέραντο γαλάζιο. Το Βαθύ, από την άλλη είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με καφενεία και ψαροταβέρνες, ιδανικό μέρος για έναν χαλαρό περίπατο στο μικρό αυτό διαμάντι του Ιονίου. Τέλος, το Κατωμέρι η πρωτεύουσα του νησιού που δεν είναι άλλη από ένα γραφικό χωριό.

Μεγανήσι: Γνωριμία με τη διάσημη θαλάσσια σπηλιά του Παπανικολή

Στα πιο γνωστά σημεία του νησιού συμπεριλαμβάνεται και η θαλάσσια σπηλιά του Παπανικολή. Οφείλει την ονομασία της στο υποβρύχιο Παπανικολής, που χρησιμοποιούσε το Σπήλαιο ως ορμητήριό του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεχωρίζει για τον υπέροχο φυσικό διάκοσμό του με εντυπωσιακούς σταλακτίτες.