Στοιχεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αποκάλυψαν ότι η συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να φτάσει τα 8,6 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, μόλις 6,4% πίσω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η έρευνα από το WTTC δείχνει ότι εάν το εμβόλιο και η αναμνηστική δόση συνεχίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό και χαλαρώσουν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η ταξιδιωτική βιομηχανία θα μπορούσε να δημιουργήσει 58 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2022.

Ταξίδι

Οι εκτιμήσεις που βασίζονται στη μελέτη δείχνουν ότι τα σύνολα θα μπορούσαν να φτάσουν σε περισσότερες από 330 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό σε όλο τον κόσμο, μόλις 1% κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα και αυξημένα κατά 21,5% από το 2020.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, ο παγκόσμιος τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού έχει υποστεί τεράστιες απώλειες», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Τζούλια Σίμπσον στο travelpulse.com. «Το 2022 είναι έτοιμο για μια ισχυρή ανάκαμψη εάν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν να ανοίγουν και να άρουν τους περιορισμούς στα ταξίδια».

Γυναίκα σε αεροδρόμιο

«Ο τομέας μας θα μπορούσε να ανακτήσει περισσότερες από 58 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει 8,6 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα ενίσχυαν την οικονομική ανάκαμψη σε όλο τον κόσμο», συνέχισε η Σίμπσον. «Καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να ταξιδεύουν ξανά, οι κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν απλουστευμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψηφιακών λύσεων. Τα ταξίδια του μέλλοντος θα πρέπει να είναι ανέπαφα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια».

Για να φτάσει το 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ που δημιουργείται, οι αξιωματούχοι του WTTC δήλωσαν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να εστιάζουν στην ανάπτυξη εμβολίων και αναμνηστικών δόσεων, επιτρέποντας παράλληλα στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς την ανάγκη των τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, ο τουριστικός τομέας παρήγαγε σχεδόν 9,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, αλλά το σύνολο μειώθηκε κατά 49,1% -μείωση σχεδόν 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων- το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της επιρροής της σε όλες τις πτυχές των ταξιδιών.