Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες στο μικρό νησί Cheung Chau του Χονγκ Κονγκ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία κάθε χρόνο τέτοια εποχή έναν πολύ ιδιαίτερο διαγωνισμό.

Δώδεκα ειδικά επιλεγμένοι διαγωνιζόμενοι έχουν τρία λεπτά στη διάθεσή τους για να σκαρφαλώσουν σε έναν πύργο 18 μέτρων φτιαγμένο από… στρογγυλά ψωμάκια και να μαζέψουν όσα περισσότερα μπορούν, προτού τελειώσει ο χρόνος.

Ο ετήσιος διαγωνισμός «Bun Scrambling» είναι το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων διάρκειας μιας εβδομάδας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cheung Chau Bun Festival, το οποίο προσελκύει 70.000 επισκέπτες στο μικρό νησάκι.

Το νησί Cheung Chau βρίσκεται 6 μίλια μακριά από το Χονγκ Κονγκ.

Τις προηγούμενες ημέρες, χιλιάδες κόσμου συνωστίζονται στους δρόμους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση Piu Sik με τα «αιωρούμενα» παιδιά, τα οποία αναπαριστούν θεότητες ή πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το θρύλο, το φεστιβάλ χρονολογείται εδώ και πάνω από 1.000 χρόνια και γίνεται προς τιμήν του θεού Pak Tai, ο οποίος έσωσε τους χωρικούς από την πανούκλα που είχε καταστρέψει το νησί το 1894. Λέγεται, ότι η επιδημία έληξε όταν έγινε στους δρόμους η περιφορά της εικόνας της θεότητας του Ταοϊσμού.

Τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η παράδοση θα συνεχιστεί και στις επόμενες γενιές, οι διοργανωτές συνδυάζουν παλιά και νέα στοιχεία, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νεότερων, αναφέρει η MailOnline.