Παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως τη χώρα των μύθων και των θρύλων, με ατελείωτες παραλίες και πάλλευκες χώρες με γραφικά, ασβεστωμένα σπίτια με πολύχρωμες βουκαμβίλιες, το άρθρο του Conde Naste Traveller που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες αποτελεί ύμνο για την καλοκαιρινή Ελλάδα.

Πρόκειται για μια λίστα με συγκλονιστικά μέρη στα ελληνικά νησιά σημεία που αποτελούν τα αγαπημένα μέρη των συντακτών του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού.

Στο φωτογραφικό κολάζ, λοιπόν, που συνοδεύει το αφιέρωμα πρωταγωνιστούν το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακήνικο της Μήλου, το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στη Σίφνο, η υπέροχη χώρα της Αμοργού, το ακριτικό Καστελόριζο και η Πάρος, η μοναδική Σαντορίνη που συγκλονίζει με το μοναδικό της τοπίο και τη θέα στο μαγικό ηλιοβασίλεμα -μια εικόνα που έτσι κι αλλιώς ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης, από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο της Ζακύνθου που λειτουργεί ως την απόλυτη καλοκαιρινή καρτ ποστάλ για τη χώρα μας, το καλοκαιρινό Πήλιο με την παραλία της Αφήσσου να κερδίζει τις εντυπώσεις των συντακτών, το γραφικό ψαροχώρι Μανδράκια στη Μήλο.

Η Χώρα της Πάτμου, με την αβίαστα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, φυσικά, και συμπεριλαμβάνεται στα μέρη που προτείνονται, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και το επιβλητικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, καθώς και το χωριό κόσμημα της Τήνου, που δεν είναι άλλο από τον Πύργο, ένα υπαίθριο μουσείο για τους λάτρεις της τέχνης και κυρίως της γλυπτικής.

Αν αναζητάτε, λοιπόν, έμπνευση ή αφορμή για να οργανώσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές το άρθρο- ύμνος στις ομορφιές της καλοκαιρινής Ελλάδας του Conde Nast Traveller, σίγουρα θα σας γεμίσει με ιδέες, κάνοντας, μάλιστα, την επιλογή του τελικού σας προορισμού, μια υπόθεση αρκετά δύσκολη. Άλλωστε, η Ελλάδα μας βρίθει από υπέροχους προορισμούς, που δύσκολα κανείς μπορεί να ξεχωρίσει τον πιο όμορφο απ’ όλους.