Στους περισσότερους το επάγγελμα του αεροσυνοδού μοιάζει ιδανικό, με τα αμέτρητα ταξίδια ανά τον κόσμο να τους δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέρη που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να επισκεφτούν. Όπως όλα τα επαγγέλματα, όμως, και αυτό διέπεται από κάποιους κανόνες, μερικοί από τους οποίους είναι εντελώς περίεργοι. Όπως και αυτοί που ακολουθούν παρακάτω.

Πρέπει να είναι δεινοί κολυμβητές

Στην περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης προσγείωσης στο νερό, οι επιβάτες θα νιώσουν μια σχετική ανακούφιση αν γνωρίζουν ότι οι αεροσυνοδοί της πτήσης τους είναι και δεινοί κολυμβητές. Ορισμένες περιγραφές εργασίας ζητούν απλώς από τους αεροσυνοδούς να γνωρίζουν πολύ καλό κολύμπι, αλλά εταιρείες όπως η British Airways, σύμφωνα με το Reader’s Digest, προσλαμβάνουν για μέλη του πληρώματος μόνο άτομα που μπορούν να κολυμπήσουν 50 μέτρα και στη συνέχεια να ισορροπήσουν στο νερό για τρία λεπτά, εκτός, φυσικά, από το να αποδείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους στο νερό.

Μπορούν να φορούν μόνο ένα ζευγάρι σκουλαρίκια

Οι αεροσυνοδοί συνήθως δεν μπορούν να φοράνε πολλά ζευγάρια σκουλαρίκια στα αυτιά τους, με την Hawaiian Airlines να συστήνει στο προσωπικό μόνο το ένα σκουλαρίκι ανά αυτί και φυσικά κανένα σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως μύτη ή φρύδια. Η United επιτρέπει στις αεροσυνοδούς της να φοράνε ένα σκουλαρίκι, επίσης, ανά αυτί, το μέγεθος του οποίου, ωστόσο, δεν μπορεί να ξεπερνάει εκείνο της μιας αμερικάνικης δεκάρας.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό

Σύμφωνα με το νόμο, όλες οι μεγάλες πτήσεις πρέπει να φέρουν ένα ιατρικό κιτ με εξοπλισμό όπως συσκευές ανάνηψης, σύριγγες κ.α., αλλά οι αεροσυνοδοί δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν απαραίτητα επειδή δεν έχουν εκπαιδευτεί ιατρικά. Αντιθέτως, πρέπει να περιμένουν οδηγίες από γιατρό επί του αεροσκάφους σε περίπτωση που υπάρχει.

Δεν μπορούν να έχουν τατουάζ σε ορατά σημεία

Ενώ οι πολιτικές διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν ορατά τατουάζ. Εάν για παράδειγμα τα παπούτσια της στολής αποκαλύπτουν τατουάζ στα πόδια και τα καλσόν είναι πολύ ανοιχτά και διάφανα για να τα κρύψουν, ο/η αεροσυνοδός δεν θα προσληφθεί.