Χωρίς δεύτερη σκέψη στο άκουσμα της λέξης Σαντορίνη, οι περισσότεροι φέρνουν αβίαστα στο νου εικόνες από το ονειρικό ηλιοβασίλεμα του νησιού, η φήμη του οποίου ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, προσελκύοντας κάθε χρόνο αμέτρητους τουρίστες που επιλέγουν το ομορφότερο νησί των Κυκλάδων για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Αυτό, ωστόσο, που ίσως δεν γνωρίζουν αρκετοί, είναι το γεγονός ότι το νησί του Ηφαίστου πέρα από τους φημισμένους οικισμούς πάνω στην καλντέρα με την εκπληκτική θέα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου και φυσικά το ειδυλλιακό δειλινό, είναι το γεγονός ότι η Σαντορίνη διαθέτει κάποια χωριουδάκια- έκπληξη, σε όσους αφήσουν πίσω τους τα προφανή και βάλουν πλώρη για πιο ιδιαίτερους και εξεζητημένους προορισμούς.

Χωριό– κόσμημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς, λοιπόν ο Πύργος, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους οικισμούς στη Σαντορίνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά χωριά στο νησί, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5-10 λεπτών οδικώς από τα Φηρά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, άλλωστε, που αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο, που το επιλέγουν για την ηρεμία που το χαρακτηρίζει, την φυσική ομορφιά και την ποιότητα στο κάθετί που προσφέρει σε όσους το επιλέξουν για την διαμονή τους.

Το 1800 υπήρξε πρωτεύουσα της Σαντορίνης, ενώ σήμερα κατορθώνει, μέσα από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τις καμπύλες και τα πανέμορφα σοκάκια, τα ασβεστωμένα στενά και τα άπειρα εκκλησάκια με τους «ζωγραφιστούς» τρούλους, να διατηρήσει αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος.

Αξίζει να επισκεφθείτε τόσο την Κάναβα Δρόσου-Χρυσού, που μέσα από γλαφυρές αναπαραστάσεις σάς μεταφέρει στη «Σαντορίνη που έφυγε», όσο και το Καστέλι, στην κορυφή του λόφου. Πάνω από τον Πύργο υψώνεται ο Προφήτης Ηλίας, η ψηλότερη κορυφή του νησιού. Εάν θέλετε να απολαύσετε την ομορφότερη θέα του νησιού, απλώς επισκεφθείτε τον!