Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα ένα σημαντικό ορόσημο, την ανάδειξή της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εμπορική αεροπορική εταιρεία στην ιστορία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του 100ου και 101ου αεροσκάφους της την ίδια ημέρα.

Το εκατοστό πρώτο αεροσκάφος, ένα νέο Airbus A321-231 (εγγραφής A6-AEC), παραδόθηκε από την Airbus στις εγκαταστάσεις της στο Finkenwerder του Αμβούργου. Κατά την άφιξη του στο Αμπού Ντάμπι, πάνω από 500 εργαζόμενοι της Etihad Airways καλωσόρισαν το αεροσκάφος σε μια ειδικά οργανωμένη φωτογράφηση για να τιμήσουν το γεγονός.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για μία αεροπορική εταιρεία η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της μόλις πρίν από δέκα χρόνια. Η Etihad Airways συνεχίζει να αναπτύσσεται, να ευημερεί και να ηγείται στην καινοτομία και την εξυπηρέτηση. Σήμερα, διαθέτουμε τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και αποδοτικά αεροσκάφη, θέτοντας νέα πρότυπα στην άνεση και την αξιοπιστία».

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει σήμερα τρία Airbus A321, και έχει παραγγείλει ακομά επτά. Η παράδοση του A321 συμπίπτει με αυτή του 101ου αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας, ένα Airbus A320-200 (εγγραφής A6-Ε.Ι.Χ.). Τα δύο αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ειδικά ακροπτερύγια, σχεδιασμένα ώστε να ενισχύουν το ωφέλιμο φορτίο και την εμβέλεια του αεροσκάφους ως προς την απόδοση, επιτρέποντας ταυτόχρονα σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

Τον Νοέμβριο του 2013, η Etihad Airways πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της κατά τη διάρκεια του «Dubai Airshow» αξίας 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παράδοση έως 199 αεροσκαφών και 294 κινητήρων.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει την παράδοση του πρώτου Boeing 787-9 και Airbus A380 τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, αντίστοιχα. Αυτά τα αεροσκάφη θα διαθέτουν τις επαναστατικά νέες καμπίνες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στις 4 Μαΐου 2014, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων για πρώτη φορά στον κλάδο των αερομεταφορών, μια πολυτελή αυτόνομη καμπίνα τρίων δωμάτιων η οποία στο A380 είναι γνωστή και ως «The Residence», καθώς διαθέτει ξεχωριστό σαλόνι, μπάνιο και υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι.