Ένα από τα πιο απομονωμένα και απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας, συναντάται σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο του Καρπενησίου. Η διαδρομή για να φτάσει κανείς εδώ ονειρική μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην καρδιά της φύσης του νομού, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της διανύει φιδογυριστούς δρόμους.

Χτισμένα σε υψόμετρο 1.000 μέτρων τα Φιδάκια υποδέχονται τους επισκέπτες τους στο όμορφο και γραφικό σκηνικό τους, για να τους προσφέρουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται: ήρεμες και γαλήνιες στιγμές σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Ο ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, χαρακτηρίζεται για τις υπέροχες εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ, ενώ πρωταγωνιστής όλων θεωρείται η εκπληκτική θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα και τη λίμνη των Κρεμαστών.

Λιθόστρωτα σοκάκια, πετρόχτιστα κτίρια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, ζεστοί ξενώνες, γραφικά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές γεύσεις όπως λουκάνικα, κοντοσούβλι, το φημισμένο προσούτο της Ευρυτανίας, σπιτικές πίτες κ.α., συνθέτουν το απλό μεν, αλλά πανέμορφο δε, παζλ του χωριού το οποίο θα σας μαγέψει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη θέση Καστρί (3 χλμ. βορειοδυτικά από τα Φιδάκια) η οποία ταυτίζεται με τη θέση της αρχαίας Οιχαλίας, αλλά και το πάρκο Τσαγκαράλωνο το φυσικό μπαλκόνι με την εκπληκτική θέα στη λίμνη Κρεμαστών. Η ευρύτερη περιοχή ενδείκνυται και για πεζοπορία.