Παρόλο που διανύουμε τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου, ο καιρός πιο καλοκαιρινός από ποτέ μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτόμαστε ακόμη και τώρα τα πανέμορφα ελληνικά νησιά μας.

Νησιά, που αν το καλοσκεφτείτε, αναδεικνύονται σε ιδανικούς προορισμούς και τον Οκτώβριο. Όπως αυτά που ακολουθούν. Οι πιο τολμηροί σίγουρα θα απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες τους, ωστόσο, οι υπόλοιποι τις βόλτες τους σε γραφικά και κουκλίστικα σοκάκια.

Κέρκυρα

Φτάνοντας σε αυτό το αρχοντικό νησί του Ιονίου, σε πλημμυρίζει μια ζεστή, γλυκιά αίσθηση. Δεν είναι μόνο η όμορφη εικόνα με τα θαυμάσια κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τα επιβλητικά φρούρια και τα ρομαντικά καντούνια με τις απλωμένες μπουγάδες, αλλά και η ξεχωριστή αύρα του νησιού που σε αιχμαλωτίζει.

Η Κέρκυρα είναι μια γνήσια αρχόντισσα του Ιονίου που ξέρει καλά όλα τα μυστικά μονοπάτια της γοητείας. Όταν την επισκεφτείτε και ανακαλύψετε τις ομορφιές της -από την παλιά πόλη μέχρι τα γραφικά χωριά και τις απίθανες παραλίες (οι πιο τολμηροί αυτήν την περίοδο)- θα καταλάβετε για ποιο λόγο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Σύρος

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η Σύρος είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της. Από τη ρεμπέτισσα Άνω Σύρο ως τα αριστοκρατικά Βαπόρια, η Σύρος επιβεβαιώνει πως μπορεί να μαγέψει όποιον της αφιερώσει χρόνο οποιαδήποτε εποχή του έτους.

Τα σοκάκια της πρωτεύουσας της Σύρου και των Κυκλάδων γοητεύουν τον επισκέπτη του νησιού, καλώντας τον να βυθιστεί με κάθε του βήμα όλο και πιο βαθιά εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού, στην Ερμούπολη. Διακοσμημένα με διακριτικά παστέλ χρώματα, τα εντυπωσιακά cafes, εστιατόρια και πεζόδρομοι της Ερμούπολης, σαγηνεύουν τα βλέμματα ακόμα και των πιο πολυταξιδεμένων επισκεπτών του νησιού.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για αποδράσεις αστραπή με θαλασσινή αύρα. Και το φθινόπωρο, λοιπόν, αποτελεί ιδανική εποχή για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα αυτού του νησιού, που έχει κάτι από παλιά ελληνική ταινία. Εδώ, θα σας τραβήξουν την προσοχή τα πολύχρωμα νεοκλασικά του λιμανιού, η πευκόφυτη ενδοχώρα, οι κολπίσκοι, οι αρχαιολογικοί χώροι και η Παλαιοχώρα, η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού.

Μην παραλείψετε να αγοράσετε φιστίκια Αιγίνης από τα μαγαζάκια και τα κιόσκια δίπλα στο λιμάνι και να γευματίσετε σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και ουζερί στο γραφικό λιμανάκι αλλά και στο φημισμένο ψαροχώρι της Πέρδικας.