Σε απόσταση 5,5 περίπου χλμ. νότια από τα Σύβοτα, συναντάται μια ονειρική παραλία με οργιώδη βλάστηση, που κάνει το μάτι να τα «χάνει» με το υπέροχο τοπίο που αντικρίζει.

Ένας μικρός και γραφικός κόλπος με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά παραδομένα στην «αγκαλιά» της καταπράσινης φύσης που χαρακτηρίζει την περιοχή, αποτελεί το υπέροχο γραφικό σκηνικό στην παραλία της Αγίας Παρασκευής.

Η ακρογιαλιά οφείλει την ονομασία της στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο νότιο άκρο της, ενώ από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία το κατάφυτο και ακατοίκητο νησάκι ακριβώς απέναντι, το οποίο προσεγγίζεται κολυμπώντας. Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή καθώς κάποιες φορές δημιουργούνται ρεύματα στην περιοχή τα οποία παρασέρνουν τους κολυμβητές στα ανοιχτά χωρίς να το καταλάβουν.

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής με το ψιλό χαλικάκι και το βότσαλο και τα καθαρά, κρυστάλλινα βαθιά νερά είναι οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες και ξαπλώστρες, παρέχοντας όλες τις ανέσεις στους λουόμενους που θα την επιλέξουν για τις καλοκαιρινές βουτιές τους.

Όσοι την προτιμήσουν θα απολαύσουν στην κυριολεξία εικόνες καρτποσταλικής ομορφιάς.