Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, πριν την πανδημία του νέου κορονοϊού, το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι άρχισε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αφού ο αριθμός των επιβατών που το επισκέφθηκαν τον Μάιο έπεσε σε ιστορικό χαμηλό, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας.

Το Χίθροου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών τον Μάιο μειώθηκε κατά 97%, ενώ το αεροδρόμιο προετοιμάζεται για περαιτέρω μειώσεις λόγω του κανονισμού για καραντίνα των ταξιδιωτών που έχει θέσει η Βρετανία εξαιτίας της Covid-19.

Το αεροδρόμιο, το προσωπικό του οποίου ανέρχεται σε περίπου 7.000, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι πλέον βιώσιμος ο αριθμός των απασχολούμενων σε αυτό και ότι συμφώνησε με τα συνδικάτα να αρχίσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω μειώσεις θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε επιλογές για να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν» αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέιγ.