Ένα από τα πιο όμορφα χωριά στο νομό Ηλείας, η Ανδρίτσαινα υποδέχεται τους επισκέπτες της αμφιθεατρικά χτισμένη σε μια πλαγιά του Λυκαίου Όρους.

Με το σκηνικό της να παραπέμπει σε αγαπημένους προορισμούς της δημοφιλούς Ορεινής Αρκαδίας, ξεχωρίζει τόσο για την προσεγμένη αρχιτεκτονική, όσο και για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά της.

Λιθόστρωτα, δαιδαλώδη σοκάκια –μην διστάσετε να ανηφορίσετε μέχρι τα ψηλότερα δρομάκια για να απολαύσετε τόσο θέα στο χωριό όσο και στην περιβάλλουσα φύση–, μεγαλοπρεπή αρχοντικά και πέτρινες βρύσες συνθέτουν γραφικές εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Ξαποστάστε για λίγο με παραδοσιακό καφέ κάτω από τον γεροπλάτανο στην κεντρική πλατεία και βάλτε πλώρη για την ιστορικό βιβλιοθήκη του χωριού. Εδώ, πληθώρα σπάνιων εγγράφων ιστορικής αξίας για την Γαλλική και Ελληνική Επανάσταση, σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα από τον 15ο αιώνα αποτελούν τον πλούτο του χωριού.

Στα όσα αξίζει να επισκεφτείτε, επίσης, το Λαογραφικό Μουσείο και ο αρχαίος ναός του Επικούρειου Απόλλωνα (έργο του Ικτίνου) στην περιοχή Βάσσες (14 χλμ.). Τέλος, μην παραλείψετε να οργανώσετε μία εξόρμηση στο φαράγγι της Νέδας.