Το ελληνικό υποβρύχιο «θαύμα» στη Λακωνία

Θεωρείται η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:17
19/08/2019
Το ελληνικό υποβρύχιο «θαύμα» στη Λακωνία
5
loading

Κοντά στο χωριό Βιγλάφια, λίγο πριν την Ελαφόνησο, και μεταξύ της στεριάς και μιας μικρής νησίδας το συγκεκριμένο υποβρύχιο θαύμα «κοιμόταν» στα νερά της Λακωνίας για περίπου 5.000 χρόνια, μέχρι που το 1967 ανακαλύφθηκε από τον Νικολά Φλέμινγκ και την ομάδα του.

Ο λόγος για το Παυλοπέτρι, την αρχαιότερη βυθισμένη, όπως θεωρείται, πόλη στον κόσμο, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως, με την βρετανική εφημερίδα Telegraph να το έχει συμπεριλάβει σε ειδικό αφιέρωμα για τους λάτρεις των καταδύσεων.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η ελληνική «Πομπηία» αποτελείτο από 15 διώροφα κτίρια, τα οποία βρέθηκαν σε βάθος 3-4 μέτρων, ενώ η πόλη είχε συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους, διάφορα κτίρια και νεκροταφείο. Μετέπειτα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2009 αποκάλυψαν ότι η αρχαία πόλη εκτεινόταν σε εννέα στρέμματα!

Για την χρονολογία που δημιουργήθηκε υπάρχουν διάφορες εκδοχές με την πρώτη να εκτιμά ότι κτίστηκε γύρω στο 1.600- 1.100 π.Χ. Η δεύτερη εκδοχή, βασισμένη στα ευρήματα, υποστηρίζει ότι η πόλη κατοικείται από το 2.800 π.Χ., στις αρχές της εποχής του χαλκού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ζ

  Το ίδιο συμβαίνει και με την Αμφίπολη ακούστηκε ότι φυγαδεύτηκαν σημαντικά ευρήματα από εκεί στα χρόνια της μιζέριας όπως οι σκελετοί για να εξεταστούν στην Αμερική λες και εμείς δεν έχουμε ικανούς επιστήμονες Έλληνες

 2. avatar Πτερελαος

  Κατά τα άλλα κάτι καθηγηταραδες της Φιλοσοφικής Αθηνών γραικυλοι ,και κάτι Ευρωπαίοι ανθελληνες που παρίσταναν τους αρχαιολόγους από την εποχή του Σλήμαν καθώς και εκκλησιαστικοί κύκλοι τόσο της λεγόμενης Ορθοδόξου όσο και της Καθολικής Εκκλησιας, προσπαθούσαν επί δεκαετίες να μας πείσουν ότι οι Έλληνες είναι φυλή που εμφανίσθηκε περί το 1000 π.Χ. στην Ελλάδα , ότι δήθεν προερχόμαστε από τους .....\"Ινδοευρωπαιους\" και ο,τι άλλο κατέβαζε η γκλάβα τους για να αποκρύψουν την πανάρχαιη παρουσία της φυλής μας στον πλανήτη. Εκπαίδευσαν με τέτοιες μ@@@ς γενιές και γενιές αρχαιολόγων και φιλολόγων ,επωφελούμενοι από το γεγονός ότι ενώ σε άλλα δυτικα κράτη υπήρχαν επιστημονικά εργαστήρια αρχαιομετριας από το 1950 , εδώ στην Ελλάδα αποκτήσαμε τέτοιο εργαστήριο μόλις το 2000 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κυκλοφορούν στην Ελλάδα και είναι διορισμένοι σε δημόσιες υπηρεσίες και σε σχολεία εκατοντάδες αρχαιολόγοι και φιλολογοι-ιστορικοι που δεν έχουν διδαχθεί ποτέ Αρχαιομετρια. Και αυτοί δηλητηρίασαν με στρεβλές θεωρητικές & ιστορικές γνώσεις γενεές επί γενεών Ελλήνων μαθητών στα σχολεία μας. Έτσι μπορούσαν οι γραικυλοι να λένε τις μπούρδες τους ανεξέλεγκτα αλλά και να παραλαμβάνουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης αρχαιοτητος ( π.χ. την ξύλινη επιγραφή του 6000 π.Χ. που βρεθηκε στον βούρκο του πυθμένα της λίμνης της Καστοριάς ) δήθεν για περαιτέρω αρχαιομετρικη διερεύνηση σε εργαστήρια του εξωτερικού και να τα εξαφανίζουν μετά από κάποια χρονια που είχαν ξεχασθει.

  1. avatar Ellraiser

   Σημ. Για την τόση άγνοια και παραπληροφορηση που προσπαθούν με ιδιαίτερη αγωνιά να περάσουν στον κόσμο αποκρύπτουν η πέρασε στα ψιλά ότι το Ελληνικό αλφάβητο σε καμμια περίπτωση δεν προέρχεται από τους Φοίνικες.
   Ο μύθος κατέρρευσε από επιγραφές πολύ αρχαιότερες αυτού του πολιτισμού (Φοίνικες).
   Είναι και θα παραμείνουν δυτικοί πολιτισμοί της καταστροφής και μόνο.

  2. avatar Xountalas

   +1000

 3. avatar asdhalsdhk

  Ρε σεις το google earth έχει καλύτερες φωτογραφίες. Τι είναι αυτά; έλεος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει