Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τα ελληνικά νησιά

Διεθνή αφιερώματα σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία και Ουκρανία


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
18:41
30/05/2019
Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τα ελληνικά νησιά
loading

Δημοσιογράφοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, επισκέπτονται τον Ιούνιο την Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσουν δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς στο κοινό των χωρών τους.

Η διοργάνωση και η υποστήριξη των ταξιδιών εξοικείωσης γίνονται από τις υπηρεσίες του ΕΟΤ στο εξωτερικό και εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας και ανάδειξης της μεγάλης ποικιλίας των θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας μας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Η Αθήνα, η Σκιάθος, η Σκόπελος, ο Βόλος, το Πήλιο, η Ρόδος, η Κρήτη, η Μήλος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Τήνος, η Αλόννησος, η Σίφνος, η Πάρος, η Νάξος, η Σύρος και η Ίος θα αποτελέσουν τους προορισμούς εκείνους, όπου δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ θα συμπεριλάβουν στα αφιερώματα που θα πραγματοποιήσουν για τα έντυπα που εργάζονται. Συγκεκριμένα:

Το "on board" magazine της Austrian Airlines «Sky Lines» κυκλοφορεί (τεύχος Μαΐου – Ιουνίου), με εξώφυλλο και εκτενές αφιέρωμα στην Αθήνα. Η ταξιδιωτική συντάκτρια του περιοδικού Best Magazine επισκέπτεται την Ελλάδα με σκοπό τη συλλογή υλικού για τη συγγραφή αφιερώματος στο δημοφιλές βρετανικό περιοδικό.

Γάλλος δημοσιογράφος που επισκέπτεται τα οινοποιεία του νησιού της Σαντορίνης, θα πάρει συνεντεύξεις από τους επαγγελματίες για να συλλέξει το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για τη σύνταξη αφιερώματος στο γαλλικό περιοδικό Terres et Vins.

Στην Αθήνα βρίσκεται ομάδα Βέλγων τουριστικών πρακτόρων από τον οργανισμό Transeurope. Την Αλόννησο επισκέπτονται ένας Γάλλος δημοσιογράφος και καταδύτης φωτογράφος.

Τη Σκύρο επισκέπτονται (09/06- 13/06), δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι με σκοπό τη συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού και στόχο τη σύνταξη σχετικών τουριστικών άρθρων για την προβολή του νησιού, στις ημερήσιες εφημερίδες Mannheimer Morgen, Westfälischer Anzeiger, Offenbacher Post και Kreiszeitung/ Tageszeitungen.

Τη Σίφνο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σύρο επισκέπτονται (5-10 Ιουνίου) δημοσιογράφος του έντυπου και διαδικτυακού περιοδικού NV Ουκρανίας και τετραμελής αποστολή από τη Ρουμανία: από τον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1 Ρουμανίας, το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό Capital και από τον όμιλο Burda Ρουμανίας (Περιοδικό Auto Motor Sport).

Τέλος την Ίο και την Σύρο επισκέπτονται δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι (13-19/06) από το Μιλάνο για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο δημοσιογραφικό υλικό και να προβάλλουν τα δύο νησιά μέσω του ιταλικού περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας DOVE.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, «Το έργο προβολής της Ελλάδας από τον ΕΟΤ είναι πολύπλευρο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο. Τα press trips είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που οργανώνει κάθε χρόνο η κεντρική υπηρεσία και τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού, στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας, να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τα τελευταία χρόνια οι δράσεις μας έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζονται με συνέπεια προσδοκώντας και φέτος μία νέα χρονιά -ρεκόρ εσόδων και αφίξεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει