Στη διάθεση των τολμηρών ταξιδιωτών το «Eastern Express»

Θα κάνει μια διαδρομή 1.365 χιλιομέτρων σε ένα εικοσιτετράωρο μέσα από δύσκολες συνθήκες


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
3:25
02/03/2019
Στη διάθεση των τολμηρών ταξιδιωτών το «Eastern Express»
loading

Είχε σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες του επιβατικού κοινού που προέκυπταν, κυρίως από φαινόμενα κακοκαιρίας, τα οποία και προκαλούσαν αναστάτωση στο πρόγραμμα μετακινήσεων των πολιτών και πλέον, τίθεται στην «υπηρεσία» του τουρισμού. Ο λόγος για το τρένο «Eastern Express» που εκτελεί δρομολόγιο με αφετηρία την Άγκυρα και προορισμό την πόλη Καρς, μία διαδρομή 1.365 χιλιομέτρων που διαρκεί ένα εικοσιτετράωρο.

Το συγκεκριμένο τρένο, όπως και το δρομολόγιο που εκτελεί, δεν διέθετε τουριστικό «προφίλ» ούτε και «ανταγωνιζόταν» ειδικά σχεδιασμένα τουριστικά πακέτα και διαδρομές που έχουν αναπτυχθεί για την προσέλκυση περισσότερων ξένων επισκεπτών που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες, ταξιδεύοντας με τρένο.

Όμως, έγινε γνωστό από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που με τις αναρτήσεις τους άρχισαν να ενισχύουν την «αναγνωρισιμότητά» του. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι δήλωσε ότι πρέπει να τεθεί σε λειτουργία ένα άλλο τρένο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των τουριστών, διότι οι αρχές έλαβαν παράπονα ότι τα εισιτήρια για το δρομολόγιο με το «Eastern Express» έχουν εξαντληθεί.

Το «Eastern Express» - επισήμανε ο υπουργός - δεν έχει σχεδιαστεί για τον τουρισμό, αλλά για να μεταφέρει επιβάτες στη διάρκεια χιονοπτώσεων και έντονης κακοκαιρίας.

Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού είπε ότι θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Μεταφορών, Μεχμέτ Τσαχίτ Τουρχάν για να τεθεί σε λειτουργία ένα άλλο τρένο που θα εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο καλύπτοντας την ίδια διαδρομή. Το 2018, 400.000 άνθρωποι ταξίδεψαν με το τρένο, ενώ το 2017 ο αριθμός των επιβατών ήταν 320.000. Το τρένο της «Eastern Express» περιλαμβάνει επτά βαγόνια, διαθέτει κουκέτες και τραπεζαρία. Ένα εισιτήριο κοστίζει 50 λίρες Τουρκίας (9,5 δολάρια).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει