Παρθένες περιοχές, άγρια φύση και μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί του γαλάζιου και του πράσινου συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό στη νότια Ταϊλάνδη.

Το Κράμπι παλαιότερα ήταν πειρατικό καταφύγιο, ενώ σήμερα είναι ένας από τους ανερχόμενους προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Βρίσκεται στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της χώρας.

Οι εντυπωσιακές παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι βράχοι με τα παράξενα σχήματα και η καταπράσινη τροπική βλάστηση συνδυάζουν τις ιδανικές διακοπές για τον ταξιδιώτη.

Λευκές αμμουδιές και πανύψηλοι φοίνικες στολίζουν τις εξωτικές παραλίες ανάμεσα στις οποίες αναδύονται τεράστιοι όγκοι βράχων με σπηλιές.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Wat Tham Seua, δηλαδή το ναό του σπηλαίου της τίγρης. Ο μικρός βουδιστικός ναός είναι κρυμμένος στο σπήλαιο και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από τους ντόπιους μοναχούς.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει κατάδυση και αναρρίχηση και να κολυμπήσει στην παραλία Klong Muang που βρίσκεται στα βόρεια του Ao Nang, με εκπληκτικά καταπράσινα νερά.

Η παραλία με τις αντιθέσεις της, έχει δύο όψεις – μια μεγάλη αμμώδη έκταση στα νότια, και μια στενή λωρίδα άμμου στα βόρεια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κράμπι / Ταϊλάνδη

Διαφορά ώρας: 4 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Μπατ Ταϊλάνδης (1 ευρώ ισοδυναμεί με 38 Μπατ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 20 ώρες από την Αθήνα και 20 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα και Μπανγκόκ.