Με φόντο το γαλάζιο των τριών θαλάσσιων κόλπων της Ανατολικής Χαλκιδικής αλλά και των πράσινων βουνών που τους περιβάλουν, η δεύτερη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2018 ήταν αφιερωμένη στη «θαλασσινή κουζίνα» έτσι, ώστε γευστικά να προωθήσει την αντίστοιχη τοπική πρωτογενή παραγωγή και τουριστικά ολόκληρη την αμμώδη ακτογραμμή της Ανατολικής Χαλκιδικής. Ένα υπέροχο μενού τεσσάρων πιάτων – δημιουργία του executive chef Βασίλη Τσόντζου του Grand Hotel Palace Thessaloniki και της δημιουργικής ομάδας του Restaurant Akroyiali Oλυμπιάδας – αποτέλεσε πραγματική ωδή στην «αριστοτελική θάλασσα», καταπλήσσοντας τόσο το κοινό, όσο και τους εκπροσώπους Τύπου που το απόλαυσαν.

Ντίνα Νικολάου, στο μάθημα μαγειρικής της Ολυμπιάδας

Κανελόνια με Μύδια από τη Δήμητρα Μοσχίδου στην Ολυμπιάδα

Η γιορτή της θάλασσας στο Στρατώνι

Ψάρι με πουρέ μελιτζάνας από τον Πάνο Παπαδόπουλο του Avaton