Το όνομά του πιστεύεται πως το πήρε, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη λέξη «γλαύκος», που παραπέμπει στον καθαρό και φωτεινό ορίζοντά του. Ο Λαύκος βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο, σε υψόμετρο 310 μέτρων και σε απόσταση περίπου 54 χιλιομέτρων από τον Βόλο. Για να φτάσει ο επισκέπτης, θα προσεγγίσει το χωριό είτε από το Μετόχι είτε παραλιακά από τη Μηλίνα.

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα αρχοντοχώρια του Πηλίου, με εκπληκτική θέα στον Παγασητικό. Οι πρώτοι κάτοικοι πιστεύεται πως εμφανίστηκαν στην περιοχή στα τέλη του 15ου αιώνα. Πέτρινες κρήνες και πλακόστρωτα δρομάκια πλαισιώνουν τα καλαίσθητα αρχοντικά με τις ολάνθιστες ευωδιαστές αυλές. Η καρδιά του χωριού χτυπά στην εντυπωσιακά μεγάλη και όμορφη πλατεία του. Εκεί λειτουργεί από το 1785 το καφενείο του Εμμανουήλ Φορλίδα.

Προορισμός όλων των εποχών το Πήλιο, έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει στον επισκέπτη όποτε κι αν ταξιδέψει στο συναρπαστικό βουνό των Κενταύρων. Έτσι κι ο Λαύκος, με τα παραδοσιακά καταλύματα και τους φιλόξενους ανθρώπους, είναι έτοιμος όλον τον χρόνο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες.

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟΥ