Κάποιοι ζητούν να δημιουργηθούν «ζώνες χωρίς παιδιά» στις πτήσεις

Κίνημα θέλει τους μπόμπιρες να κάθονται σε ξεχωριστά τμήματα του αεροπλάνου


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
15:32
20/02/2018
Κάποιοι ζητούν να δημιουργηθούν «ζώνες χωρίς παιδιά» στις πτήσεις
5
loading

Είναι γεγονός πως για κάποιους το να καθίσουν δίπλα σε ένα παιδί σε μια πολύωρη πτήση ισοδυναμεί με πραγματική κόλαση.

Μόνο που αυτοί οι «κάποιοι» φαίνεται πως είναι ουσιαστικά «πολλοί», καθώς πρόσφατη έρευνα της Airfare κατέληξε πως περισσότεροι από τους μισούς (52%) θέλουν οι οικογένειες με παιδιά κάτω των 10 ετών να κάθονται σε ξεχωριστά τμήματα του αεροπλάνου. Και να μην υπάρχει μάλιστα καμία επικοινωνία!

Κάτι αντίστοιχο βρήκε μάλιστα και η εφημερίδα «Metro» σε δική της δημοσκόπηση, με το 54% όσων απάντησαν να θεωρούν καλή ιδέα τις «ζώνες χωρίς παιδιά». Και η πλάκα είναι πως αυτό συζητιέται ήδη, καθώς αρκετές αεροπορικές, όπως η ινδική IndiGo, έχουν ανακοινώσει πως σκέφτονται να δημιουργήσουν ζώνες χωρίς παιδιά για όσους επιβάτες ενοχλούνται από την παρουσία και τις φωνές τους.

shutterstock727688593

Οι διεθνείς αερογραμμές δεν φαίνεται για την ώρα να το προσυπογράφουν αυτό, ακούνε ωστόσο τα παράπονα των επιβατών και επιφυλάσσονται. Το θέμα μπήκε και πάλι στον δημόσιο λόγο έπειτα από το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με κείνο το παιδάκι που ούρλιαζε για 8 ολόκληρες ώρες σε υπερατλαντική πτήση!

Αντίστοιχες εμπειρίες έχουν φυσικά πολλοί ταξιδιώτες, οι οποίοι ζητούν μια λύση. Και μας λένε μάλιστα πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και ακριβότερο εισιτήριο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ζητώντας επιτακτικά ζώνες χωρίς παιδιά, ειδικά στις πολύωρες πτήσεις εξωτερικού.

Μόνο που όπως ισχυρίζεται η Tracy Stewart της Airfare, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες εμφανίζονται διστακτικές, καθώς κάτι τέτοιο θα επισύρει τη μήνη των γονέων: «Θα ήταν υπέροχο αν μια αμερικανική αεροπορική τού έδινε μια ευκαιρία, θα μου έκανε ωστόσο μεγάλη έκπληξη αν γινόταν. Είναι πιθανότατα δύσκολο για τους γονείς να είναι αντικειμενικοί σε κάτι τέτοιο».

Σπανίως εξάλλου, εξομολογείται στο Business Insider, δέχονται οι γονείς τις συστάσεις των ξένων αναφορικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους: «Αν ένας ξένος μαλώσει το παιδί τους για την κακή συμπεριφορά του στην πτήση, αυτές οι καταστάσεις ξεφεύγουν πολύ γρήγορα»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Sofia32

  Πολύ σωστό το μέτρο. Τα παιδιά σε ξεχωριστή, family zone, όχι με τον υπόλοιπο κόσμο που θέλει να ηρεμήσει και να απολαύσει το ταξίδι του. Στο εξωτερικό ήδη υπάρχουν βαγόνια στα τρένα ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος στο αεροπλάνο και αφού οι μπροστινές θέσεις είναι Business και first class, αναγκαστικά στο πίσω...

 2. avatar Μανα

  Ναι φυσικά, ας γίνουν. Εμείς οι γονείς με τα παιδιά μας από σειρά 1-10 και όλοι οι υπόλοιποι πίσω!
  Το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά αλλά οι γονείς τις περισσότερες φορές αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες είναι καλύτεροι !
  Έχω τύχει σε πτήσεις που έχω ζήσει από βρόμα, ατελείωτη βρόντο φωνή συζήτηση ηλίθια γέλια κτλ από ενήλικες χωρίς παιδιά και άγω με 3 παιδιά όταν κατέβαινα το αεροπλάνο με ρωτούσαν " καλε είχαμε παιδιά στην πτήση";

 3. avatar Kay

  Μακάρι να δημιουργηθούν τέτοιες ζώνες, ειναι οντως κόλαση οι πολύωρες πτήσεις οταν ειναι κοντα σου μικρα παιδια ή βρέφη.

 4. avatar Ξένος 77

  Why not? Εδώ καταφέραμε να κάνουμε μια ολόκληρη χώρα χωρίς παιδιά.

 5. avatar επιτεεεεεελους

  Κάποιοι κάνουν παιδιά μόνο και μόνο γιατι αυτό είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν... Έχω βρεθεί σε σημείο να κάνω έγκλημα μέσα σε αεροπλάνο σε αντίστοιχη περίπτωση, και όχι κατά του παιδιού, αλλά των γονέων... Αν δε μπορείτε κάποιοι να μεγαλώσετε σωστά ένα παιδί, τότε απλά μη το κάνετε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει