Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ σε μια καταπράσινη πεδιάδα, η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μητροπολιτικά κέντρα της Ευρώπης.

Η Σεβίλλη είναι η πόλη που γέννησε τον παθιασμένο χορό του φλαμένκο και ο ταξιδιώτης μπορεί να δει από κοντά εντελώς ξαφνικά, αυτοσχέδιες παραστάσεις να στήνονται με συνοδεία κιθάρας.

Οι ατμοσφαιρικές παλιές γειτονιές και οι εσωτερικές αυλές των σπιτιών φτιαγμένες με τον παραδοσιακό μαροκινό τρόπο καλούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στην πλούσια ιστορία της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης είναι επηρεασμένα από την αραβική αρχιτεκτονική καθώς η Σεβίλλη βρίσκονταν υπό κυριαρχία για πεντακόσια περίπου χρόνια.

Τα περίφημα αζουλέζου (azulejo), τα ζωγραφισμένα κεραμικά πλακάκια στους τοίχους αποτελούν την πεμπτουσία της αραβικής τέχνης άριστα δεμένη με το ισπανικό τοπίο.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ανάκτορο Αλκαζάρ, τη Βασιλική της Μακαρένα, τον Καθεδρικό Ναό με το αίθριο των πορτοκαλιών που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο γοτθικό ναό στον κόσμο και το Μοναστήρι Καλών Τεχνών.

Περιπλανηθείτε στην ιστορική πλάθα ντε Τόρος και τη συνοικία της Σάντα Κρουθ με τα πανέμορφα δαιδαλώδη στενά και τα κατάλευκα σπίτια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

evilli

Σεβίλλη / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Βαρκελώνης είναι 6 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 8 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ