Με κοσμοπολίτικο αέρα και μποέμικη ατμόσφαιρα το Μπράιτον αποτελεί μια ιδιαίτερη παραλιακή πόλη στην κομητεία του ανατολικού Σάσεξ, στη νότια ακτή της Αγγλίας.

Η βικτωριανή αισθητική, τα μεγάλα καταπράσινα πάρκα, τα μικρά καφέ και τα εκκεντρικά καταστήματα είναι μερικοί από τους λόγους που έχει χαρακτηριστεί ως «το Λονδίνο εν πλω».

Το 1841 η πόλη έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την σύνδεσή της με το Λονδίνο με σιδηρόδρομο. Το Μπράιτον καθιερώθηκε ως θερινή απόδραση και κατοικία των αριστοκρατών από τον πρίγκηπα Regent στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν ο ίδιος μετακόμισε στο υπερπολυτελές Royal Pavilion.

Το στολίδι της πόλης εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του με επιρροές από τους Ινδο-σαρακηνούς και το ανατολίτικο ύφος στο εσωτερικό, ενώ σήμερα φιλοξενεί εκθέσεις.

Οι χαλαροί, φιλικοί κάτοικοι και τα αμέτρητα ποδήλατα είναι χαρακτηριστικό της κεφάτης αυτής πόλης που το καλοκαίρι φιλοξενεί φεστιβάλ που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Η αποβάθρα Brighton Pier με τα μικρά μαγαζιά και τα καλαίσθητα εστιατόρια μαζεύει κατοίκους και τουρίστες, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τον παλαιότερο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο στον κόσμο, τον Volk’s Electric Railway, ο οποίος λειτουργεί ως σήμερα.

Το ανακαινισμένο μουσείο του Μπράιτον, το παλαιότερο ενυδρείο του κόσμου και το βικτωριανής αρχιτεκτονικής «Grand Hotel» αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που δεν πρέπει να χάσετε.

Το παλαιότερο κτίριο της περιοχής χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και πρόκειται για την εκκλησία του St. Nicholas, αποκαλούμενη και «Mother Church» από τους ντόπιους.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

braiton

Μπράιτον / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού προς το Λονδίνο είναι 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

Το Μπράιτον απέχει λιγότερο από μια ώρα από το Λονδίνο και μισή ώρα από το αεροδρόμιο Gatwick, με το τρένο.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ

ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ

ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΡΑΙΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ