Το TripAdvisor ανακοίνωσε τα 25 κορυφαία μνημεία του κόσμου, όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία του κοινού του. Την τρίτη θέση, μάλιστα, κέρδισε και ένα ελληνικό μνημείο, από τα πιο σπουδαία και σημαντικά της χώρας.

machu_picchu_edited
Η θέα του επιβλητικού Machu Picchu κόβει την ανάσα
Οι χρήστες, λοιπόν, το τουριστικού ιστότοπου ανέδειξαν το Machu Picchu στο Περού στην πρώτη θέση. Η αρχαία πόλη αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας, δημιουργήθηκε το 1460 και λειτουργούσε ως αστρονομικό παρατηρητήριο, ενώ ανακαλύφθηκε από τον αμερικανό αρχαιολόγο και ιστορικό Χίραμ Μπίνγκαμ το 1911. Δεύτερο συναντάται το εντυπωσιακό και μεγαλοπρεπές Sheikh Zayed Mosque στο Άμπου Ντάμπι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τζαμί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το όγδοο σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρύθηκε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας Ζάιντ και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 40.000 προσκυνητές!
AngkorWat_2_edited
Ο ναός Angkor Wat, ο μεγαλύτερος ναός σε όλο τον κόσμο
Στην τρίτη θέση κατάφερε να «σκαρφαλώσει» ο ναός Angkor Wat στην Καμπότζη, ο οποίος αποτέλεσε ιερό τόπο τόσο του Ινδουισμού, όσο και του Βουδισμού. Πρόκειται για σημείο αναφοράς της χώρας, καθώς συναντάται και στη σημαία της Καμπότζης, ενώ είναι ο μεγαλύτερος ναός που έχει δημιουργηθεί ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξαρτήτου θρησκείας.
PeterBasilica_edited
Βραδινή άποψη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό συναντάται στην τέταρτη θέση, η οποία είναι χτισμένη πάνω από το σημείο που τάφηκε ο Απόστολος Πέτρος. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α’ ο Μέγας έδωσε την εντολή για την ανέγερση της πρώτης βασιλικής στο σημείο το 324 μ.Χ., ενώ ο Πάπας Ιούλιος Β’ σχεδόν 1200 χρόνια μετά εισηγήθηκε για την επέκτασή της και την ανέγερση μιας μεγαλοπρεπούς βασιλικής, η οποία ολοκληρώθηκε το 1614 επί Πάπα Παύλου Ε’.
tajmahal_edited
Το εντυπωσιακό Ταζ Μαχάλ, ένα μνημείο πραγματικής αγάπης
Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με το Ταζ Μαχάλ στην πόλη Άγκρα στο βόρειο τμήμα της Ινδίας. Το μεγαλοπρεπές μνημείο αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς θυμίζει σε όλους όσους το επισκέπτονται τη ρομαντική ιστορία αγάπης στην οποία οφείλει τη δημιουργία του. Το πάλλευκο παλάτι ανοικοδομήθηκε τον 17ο αι. από τον μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, στην οποία οφείλει και το όνομά του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.