Το γαστρονομικό σκηνικό στο νησί του Ηφαιστείου δεν είναι ξεκάθαρο με την “πρώτη ματιά”. Οι ποιοτικές γευστικές στάσεις της Σαντορίνης, θέλουν διαρκή αναζήτηση. Μοιάζουν ωστόσο να αυξάνονται με τον καιρό, αλλά και όσες διαχρονικά βρίσκονται στη λίστα των dos εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. Υπάρχουν βέβαια και οι σταθερές αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και γι’αυτό ακριβώς τις αγαπάμε. Ακολουθούν 15 δοκιμασμένες και διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις φαγητού στη Σαντορίνη, που δεν θα σας απογοητεύσουν ποτέ και που αξίζει να μπουν στη λίστα σας. Γράφει η Νάντια Μασσαχού  Red Bicycle redbicycle Το γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Οίας, φέτος μας υποδέχεται πιο ώριμο από ποτέ. Η μαγική τοποθεσία και ο εμπνευσμένος χώρος, δεν χρειάζονται συστάσεις. Συνθέτουν εικόνες που με το που αντικρίζει ανθρώπινο βλέμμα μαγεύεται. Οι ρομαντικοί αυτού του κόσμου το λατρεύουν, οι καλαίσθητοι το ερωτεύονται και οι εκλεπτυσμένοι το εντάσσουν στην λίστα των αγαπημένων τους. Η ζεστασιά του θυμίζει φιλικό σπίτι, η διακόσμησή του σας ταξιδεύει νοσταλγικά στο χτες, ενώ η θέα του απλώς θα σας αφήσει άφωνους. Εδώ ο κανόνας που θέλει τα μαγαζιά να τα «κάνουν» οι άνθρωποι βρίσκει 100% εφαρμογή, μιας και η πληθωρική ως προσωπικότητα Χαρά Κούρτη έχει μεταδώσει όλο της το «είναι» στον χώρο της που αναβλύζει αυθεντική φιλοξενία, έντονο χαρακτήρα, καλλιτεχνική ανησυχία και μια εκλεπτυσμένη απλότητα. Αυτό που φέτος ωστόσο διέκρινα και με ενθουσίασε είναι η εμφανής αναβάθμιση στην γαστρονομική εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης. Το μενού – γνήσιος εκπρόσωπο της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, του αξιόλογου chef Γκίκα Ξενάκη, είναι ύμνος σε εικόνες και μνήμες ελληνικού καλοκαιριού, οικογενειακών μαζώξεων και γευστικών αναμνήσεων που πάντα συγκινούν.  Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στην άψογη εκτέλεση εδώ, του Νίκου Κουτσούκου. Από τις σαλάτες του ξεχωρίζω τον ντάκο της Σαντορίνης (μαριναρισμένα Σαντορινιά τοματίνια, χλωρό τυρί, παγωτό τομάτας, κρίταμο και αγουρέλαιο) αλλά και τη σαλάτα με μαριναρισμένη φέτα σε Vinsanto, καρπούζι με μάραθο, γλυστρίδα και γρανίτα απο μέλι και ούζο.  Περνώντας στα κυρίως το αρνάκι κοκκινιστό, μελιτζάνες ιμάμ, κρέμα κατσικίσιου γιαουρτιού και λάδι καπνιστής μελιτζάνας είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να παραλείψετε, ενώ το κουσκουσάκι με όστρακα (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια, αχινός), Σαντορινιό κολοκυθάκι και άρωμα από ούζο είναι ό,τι χρειάζονται οι εραστές των θαλασσινών γεύσεων. Τα τρία επιδόρπια είναι εκπληκτικά, ωστόσο το τοπικό μελιτίνι κατορθώνει να κλέψει την παράσταση. Όλα αυτά υπό τους ήχους κλασικής μουσικής και τα χρώματα του κυκλαδίτικου σκηνικού και του (αν είστε τυχεροί) κατακόκκινου φεγγαριού. Κουκούμαβλος koukoumavlos Εστιατόριο-αξιοθέατο στη Σαντορίνη, με την έννοια ότι, αν δεν το επισκεφτείτε, θα έχετε χάσει ένα σημαντικό – γευστικό – κομμάτι του νησιού. Φέτος το συναντάμε σε νέα τοποθεσία στα Φηρά (στο χώρο που έως πέρυσι βρισκόταν το Assyrtico), σε έναν χώρο που θυμίζει σπίτι αλλοτινών καιρών. Τα 27 χρόνια του Κουκούμαβλου λοιπόν, βρίσκουν το εστιατόριο ανανεωμένο και δημιουργικό. Ο Νίκος Πουλιάσης, έτσι κι αλλιώς, προτείνει μια κουζίνα που δεν χωράει “ταμπέλες”. Τιμά τα τοπικά προϊόντα, σέβεται την ελληνικότητα και αγαπά τις μοντέρνες τεχνικές, αλλά στην ουσία της αποτελεί μια προσωπική αφήγηση του δημιουργικού σεφ. Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει πρωτότυπα πιάτα και ασυνήθιστες προτάσεις με εντυπωσιακή παρουσίαση, ενώ ο μοναδικός χώρος έρχεται να συμβάλλει στο να βιώσετε μια γαστρονομική εμπειρία πολλών αστέρων. Idol idol Αν αναζητάτε ένα εστιατόριο που να μην επαναπαύεται στην συγκλονιστική θέα της Καλντέρας και να προσφέρει μια αξιόλογη γαστρονομική εμπειρία, τότε είστε στο σωστό μέρος. Το Idol, αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση ανάμεσα στις δεκάδες mainstream επιλογές φαγητού και διασκέδασης των Φηρών. Θα το βρείτε στην καρδιά της περιοχής, σε έναν χώρο που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, ιδανικά να καλύψουν κάθε σας ανάγκη από το πρωί έως το βράδυ. Γιατί το Idol εκτός από fine dining προσφέρει από την αρχή της ημέρας θρεπτικά πρωινά, ροφήματα, cocktails κ.α. Στο πρώτο του επίπεδο, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με το πρωινό σας γεύμα, ή να το προτιμήσετε για ένα ελαφρύ lunch. Όσο κατεβαίνουμε ο χώρος αφήνει στην άκρη τον πιο casual χαρακτήρα, “ντύνεται” εκλεπτυσμένα και μεταμορφώνεται έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες και των πλέον απαιτητικών. Στην κουζίνα συναντάμε τον chef Κώστα Αγγελόπουλο, που μας συστήνει σε μια διαφορετική ελληνική κουζίνα. Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και παρασκευές που ανεβάζουν το επίπεδο, τα πιάτα του καταλόγου σας μυούν σε μια αξιόλογη γευστική εμπειρία. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα “πειραγμένα” ντολμαδάκια, την καπνιστή φάβα και τον δημιουργικό ντοματοκεφτέ, ενώ highlight αποτελεί και το degustation menu που σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια πληρέστερη εικόνα του εστιατορίου. Όλα αυτά στην άκρη της Καλντέρας, με ένα εκπαιδευμένο προσωπικό ικανό να σας καλύψει και να σας ευχαριστήσει, αλλά και επιλεγμένες μουσικές επιλογές που ταξιδεύουν. Στα συν, φυσικά, η wine list και η premium κάβα. Πληροφορίες Φηρά,  Σαντορίνη, τηλ. 2286023292, 6940988966, http://idolsantorini.gr Selene selene Από το 2010 το εστιατόριο Selene μετακόμισε στο πανέμορφο χωριό του Πύργου, αποχαιρετώντας την καλντέρα, την επί σειράν ετών «σύντροφό» του. To Selene, που φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου επιχειρηματία Γιώργου Χατζηγιαννάκη, μόνο κορυφαίο θα μπορούσε να είναι. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το «πάντρεμα» με τον ανήσυχο δημιουργικά και ταλαντούχο chef Θοδωρή Παπανικολάου, καθιστά την Σελήνη ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- εστιατόρια του νησιού. Από το φετινό μενού, ξεχώρισα την Θαλασσογραφία που σε εμπνέει εξαρχής ως όνομα, όμως με το που αντικρίζεις την «μελωδία» από αχινό, κυδώνια, μυδοπίλαφο, γαρίδα, αβγοτάραχο ελληνικού καφέ (ασυναγώνιστο σε γεύση) , τσιπούρα ταρτάρ, παλαμίδα, και καρδιές μαρουλιού νιώθεις ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Η «Βόμβα» Αβγολέμονο είναι ένα εντυπωσιακό στην παρουσίασή του πιάτο και γευστικά συναισθηματικό παραπέμποντας στα παραδοσιακά «γιουβαρλάκια» –ανοίγει το αβγό μπροστά σου και αισθάνεσαι πως θα βγει ένα μικρός θησαυρός από το πιάτο!-, ενώ το πιτσούνι Etouffe- Βινσάντο είναι ένα από τα πιάτα που θα θυμάμαι. Τέλος, ο πολύχρωμος Λαχανόκηπος είναι ένα πιάτο αληθινή ζωγραφιά (όπως τα περισσότερα πιάτα του Θοδωρή) που υμνεί τη σαντορινιά –κι όχι μόνο- γη. Στα πολύ θετικά η, κάτι παραπάνω από ενημερωμένη, λίστα κρασιών. Επίσης αν επιθυμείτε μια πιο casual γευστική εμπειρία μπορείτε να «δοκιμάσετε» το Selene Meze & Wine. Πληροφορίες Πύργος, τηλ. 22860 22249, www.selene.gr Axinos axinos Από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις της φετινής σεζόν. Το φρέσκο εστιατόριο του (γενικά ανανεωμένου και πλήρως ανακαινισμένου) ξενοδοχείου Rocabella στο  Ημεροβίγλι, μας συστήνεται με το όνομα Axinos και με γεύσεις Μεσογείου που αγαπούν την ελληνική πρώτη ύλη. Chef εδώ είναι ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Νίκος Αναγνώστου, με ένα ενδιαφέρον μενού που προμηνύει πως θα τον «ακούμε» συχνά από εδώ και πέρα. Μεσογειακές γεύσεις με ιδιαίτερη έμφαση σε ελληνικές πρώτες ύλες, γαλλικές τεχνικές και japaneese peruvian twists, έρχονται να προσθέσουν στο γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης ένα εστιατόριο must. Συμπληρώστε στα παραπάνω ελληνικές συνταγές που αναβλύζουν παράδοση μέσα από ένα σύγχρονο φίλτρο. Ξεκινήστε με φρέσκιες γαρίδες με πράσινη σαλάτα, λουίζα και μαγιονέζα με ούζο, μια σαλάτα κινόα με τσάτνευ ροδάκινο, μούρα γκόντζι και φουντούκια και το φαλάφελ ή την τριλογία ελληνικών αλοιφών. Από τον κατάλογο πιάτα που θεωρούνται best sellers είναι το νεαρό κοτόπουλο με καλαμπόκι, πατάτα και κρέμα αυγού, οι γαρίδες γιουβέτσι, το χταπόδι στιφάδο με χυλοπιτάκι και χλωρό Σαντορίνης, και το ρυζόγαλο από τα επιδόρπια που λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές. Το Axinos διαθέτει και brunch menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 11.00 με το αυγό ποσέ, χτυπητό με γιαούρτι, λεμόνι γιούζου, σόγια και καυτερό βούτυρο να έχει ενταχθεί στα αγαπημένα μου πιάτα. Δυναμικά μπαίνουν στο γαστρονομικό «παιχνίδι» του και τα εθιστικά cocktails του Βασίλη Τσομπανίδη. Μεταξύ μας metaxi_mas Ο Κώστας και ο Δημήτρης, μπορεί να άφησαν την μητέρα Κρήτη όμως έδωσαν στην Έξω Γωνιά κρητική αύρα στο έπακρο. Το αγαπημένο Μεταξύ μας, με τις δύο υπέροχες αυλές του και τη θέα να αγγίζει την Ανάφη, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να το εντάξουν στα γευστικά στέκια της λίστας κάθε επισκέπτη που αναζητά ποιοτικά γευστικά μέρη. Ο κατάλογός του έχει πιάτα ελληνικής παραδοσιακής  κουζίνας, φτιαγμένα όλα τους με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες και δοσμένα με δημιουργική οπτική. Οι μερίδες είναι μεγάλες, η ρακή άφθονη και το καλό κρασί φυσικά εκεί, να σας περιμένει! Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαντορινιά (όταν υπάρχουν λόγω εποχικότητας τα υλικά της) ή την κρητική σαλάτα και όποιο άλλο πιάτο σάς τραβήξει την προσοχή, μιας και πραγματικά είναι όλα αληθινοί πειρασμοί. Άρωμα Αυλής aromaavlis Το εστιατόριο του οινοποιείου  του Αρτέμη Καραμολέγκου αποτελεί μια από τις must γευστικές προτάσεις της Σαντορίνης. Πρόκειται για το μοναδικό οινοποιείο του νησιού που διαθέτει και εστιατόριο, συνθέτοντας έτσι μια γαστρονομική εμπειρία. Στο Άρωμα Αυλής θα απολαύσετε πιάτα ελληνικής κουζίνας που βασίζονται σε εποχικά προϊόντα της Σαντορίνης όπως τοματάκια, κατσούνια, φάβα, λευκή μελιτζάνα, άνυδρα κολοκυθάκια. Τα περισσότερα μάλιστα από τα λαχανικά και τα φρούτα που θα δοκιμάσετε παράγονται στα μποστάνια της οικογένειας Καραμολέγκου. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικές συνταγές  όπως ο καβουρμάς, το λουκάνικο παραγωγής, ο μπακαλιάρος με σάλτσα από σαντορινιό πελτέ και σκόρδο, και κάποιες πιο δημιουργικές γεύσεις. Τα τοπικά προϊόντα συνδυάζονται με εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά και κάθε γεύση δένει αρμονικά με τα κρασιά που παράγει το οινοποιείο.

Ανώγι

Μόνιμα στη λίστα των αγαπημένων γευστικών στάσεων στη Σαντορίνη και παράλληλα ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη. Το Ανώγι είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, με συνταγές και επιρροές από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερη αδυναμία στα σαντορινιά προϊόντα. Ο κατάλογός του είναι μακρύς, χωρίς ωστόσο να κουράζει, μιας και εδώ θα έρθετε και θα ξανάρθετε αναζητώντας την ποικιλία που σας προσφέρεται απλόχερα. Πιάτα best seller, όπως θα καταλάβετε από την πρώτη σας κιόλας επίσκεψη, δεν υπάρχουν. Είναι όλα ένα κι ένα. O σεφ Daniel Burca παντρεύει παραδοσιακές γεύσεις και μια new age προσέγγιση με αρμονικό τρόπο, και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα λαχταριστό. Στα συν του, η άψογη εξυπηρέτηση και η αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Σπηλιά του Νικόλα

  Μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες του νησιού, ισχυρός λόγος για να επισκέπτεστε το Ακρωτήρι πολύ συχνά. Η Σπηλιά του Νικόλα, αποτελεί μία από τις ελάχιστες ταβέρνες-εστιατόρια της Σαντορίνης που βρίσκονται μια ανάσα από το κύμα. Αυτός είναι ένας πρώτος και πολύ καλός λόγος για να το αγαπήσεις. Ωστόσο εδώ σίγουρα θα βρείτε και πολλούς ακόμα. Ξεκινάμε από το ότι η ελληνική τοπική κουζίνα και το φρέσκο ψάρι έχουν την τιμητική τους. Ό,τι κι αν δοκιμάσετε, στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση που πρωτολειτούργησε το 1967 από τον παππού Νικόλα, προέρχεται από το μποστάνι της φαμίλιας. Τυριά, κρέατα, λαχανικά και κρασί, όλα δικά τους, αγνά, φρέσκα και μοναδικά! Το ολόφρεσκα ψάρια έρχονται να ολοκληρώσουν το παζλ της ποιοτικής πρώτης ύλης. Σε ό,τι αφορά τώρα την βραβευμένη του κουζίνα (το 2007-2008 αναδείχθηκε η καλύτερη ταβέρνα παραδοσιακής κουζίνας) εδώ έχετε την ευκαιρία να γευθείτε ελληνικές νοστιμιές στα καλύτερά τους. Μην παραλείψετε με τίποτα από την παραγγελία σας τους φημισμένους ντοματοκεφτέδες.

Mezzo

Στο μαγευτικό Ημεροβίγλι, στη θέση Σκάρος, με θέα το πανέμορφο Ενετικό κάστρο, το εστιατόριο Mezzo, ακριβώς στη θέση που βρίσκεται το ομώνυμο ξενοδοχείο, σας καλεί για δείπνο με θέα. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της εδώ, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν οι μεσογειακές πινελιές. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παραδοσιακά πιάτα, που παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες, αλλά και προτάσεις που αναδεικνύουν τη μεσογειακή δημιουργική γαστριμαργία.Μην παραλείψετε το εξαιρετικό rib eye, ενώ ο κιτρινόπτερος τόνος του είναι ένα από τα best seller του καταλόγου.

Εστιατόρια σε παραλίες

Sea Side by Notos

Το πιο stylish beach bar restaurant του νησιού σάς υποδέχεται στην παραλία του Περίβολου, διατηρώντας για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο του πιο ολοκληρωμένου και εντυπωσιακού στο είδος του. Θα το βρείτε στην δεξιά πλευρά της παραλίας, και από την πρώτη στιγμή θα αντιληφθείτε πως έχετε να κάνετε με μια high level επιχείρηση. Sun beds, beach service που ξεπερνά τις προσδοκίες, ένας κατάλογος φαγητού για υψηλές απαιτήσεις και ένα sushi corner όπου οι chef μαγειρεύουν μπροστά σας σε open kitchen είναι λίγα από τα όσα θα συνθέσουν την καλοκαιρινή σας απόλαυση. Ρίχνοντας μια πιο διερευνητική ματιά στην κουζίνα, συναντάμε τον chef (και ιδιοκτήτη), Τάσο Μπαχαρίδη, ο οποίος παντρεύει με επιτυχία την ελληνική γαστρονομία με έθνικ πινελιές σε μια κουζίνα που ο ίδιος ονομάζει ελληνική νέας εποχής (new age greek cuisine). Πιάτο best seller παραμένει το ινδονησιακό (κοτόπουλο με κάρι και ανανά).

Sabbia Nera

Το Sabbia Nera (που στα ιταλικά σημαίνει μαύρη άμμος) ήρθε και ανέβασε τον πήχη στην περιοχή του Καμαρίου. Πρόσθεσε ακριβώς πάνω στην ομώνυμη παραλία ένα εστιατόριο που σίγουρα θα προσέξετε λόγω της προσεγμένης διακόσμησης και της σύγχρονης αισθητικής. Ο chef Δημήτρης Τσώτσος έχει φροντίσει να ισορροπήσει μια ευρεία γκάμα γεύσεων σε έναν μενού που δεν κουράζει. Εσείς θα επιλέξετε ανάμεσα σε μεσογειακές προτάσεις, που φανερώνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ιταλική κουζίνα (από τη ζύμη της pizza έως τα ζυμαρικά, όλες οι πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από την Ιταλία), και τοπικές νοστιμιές που υμνούν τη σαντορινιά γαστρονομία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την ασυναγώνιστη pizza και τις γευστικότατες προτάσεις από pasta και risotti. Best seller πιάτο είναι η σαλάτα Γκρέκα, που στην ουσία είναι μια χωριάτικη με ντοματίνια Σαντορίνης, η οποία σερβίρεται σε καρπούζι! Ένα ακόμη ατού του είναι το chill out σκηνικό στην παραλία, με ξαπλώστρες (προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες του μαγαζιού) που σε βάζουν σε πειρασμό να δοκιμάσεις δροσερά cocktails ή έναν παγωμένο καφέ ακούγοντας καλοκαιρινές μουσικές. Αξιόλογη είναι και η wine list του, που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα κι όχι μόνο μιας κι έχετε εξαιρετικές επιλογές κι από ιταλικές ετικέτες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Sabbia Nera Wine, ένα πάντρεμα από Sauvignon Blanc και ροδίτη (το λευκό) και Cabernet με Grenache Rouge (το κόκκινο).

Μαριώ

Στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στον Μονόλιθο, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, με ονειρεμένη θέα την Ανάφη, βρίσκεται ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Σαντορίνης, το Μαριώ. Η Ελληνική Σαντορινιά κουζίνα για τους καλοφαγάδες με παραδοσιακά φαγητά και εκλεκτούς μεζέδες, τα φρέσκα θαλασσινά σε μεγάλη ποικιλία και το άψογο service αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τη συγκεκριμένη επιλογή. Εδώ θα απολαύσετε και τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως η διάσημη και περιζήτητη φάβα, οι λαχταριστοί ντοματοκεφτέδες, οι λευκές μελιτζάνες κ.α. Αν έρθετε για ούζο και μεζέ, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την πληθωρική ποικιλία από θαλασσινά και ψάρια. Ο χώρος είναι μεγάλος και ιδανικός για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις.

Vassilikos

Αγαπημένη γευστική στάση που αποτελεί λόγο επίσκεψης στο Καμάρι. Ο φιλικός και ζεστός χώρος του προ(σ)καλεί από το πρωί για καφέ και δροσερούς χυμούς, ενώ από τις 12:00 και μέχρι αργά το βράδυ δελεάζει με την απλότητα και την “ειλικρίνεια” της κουζίνας του. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας, όπως το μιλφέιγ λευκής μελιτζάνας, το κοτόπουλο Vinsanto και η φάβα, που τιμούν την τοπική κουζίνα και γίνονται περιζήτητα. Το beach service είναι άμεσο και εξυπηρετικό, ενώ προσφέρονται δωρεάν ξαπλώστρες. Στα plus η δωρεάν πρόσβαση στο internet και η ενδιαφέρουσα διακόσμηση.

Γαλήνη

Το Γαλήνη αποτελεί μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού επιλογές φαγητού που βρίσκονται δίπλα στο κύμα, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής . Ο χώρος ανακαινίστηκε και πλέον κατατάσσεται στις μοντέρνες ταβέρνες, που ωστόσο δεν έχει χάσει αυτόν τον καθαρόαιμο φιλόξενο χαρακτήρα μιας κλασικής ελληνικής ταβέρνας. Στη Γαλήνη, που αποτελεί αγαπημένο spot των ντόπιων και δεν πρωταγωνιστεί στα “τουριστικά must” διατηρώντας ένα πιο low προφίλ, θα δοκιμάσετε πεντανόστιμα μαγειρευτά, ντόπια κρέατα αλλά και ολόφρεσκο ψάρι (σας ενημερώνουν τί έχει φέρει η ψαριά της κάθε ημέρας). Αν είστε τυχεροί και πετύχετε παξιμάδια (σαντορινιά ονομασία ψαριού, που παραδοσιακά οι ντόπιοι τηγάνιζαν με παξιμάδι και αυγό χτυπημένο) μην χάσετε την ευκαιρία να τα εντάξετε στην παραγγελία σας.