Η λίμνη της Αυστρίας που σχηματίζεται μόνο το καλοκαίρι

Τροφοδοτείται με νερό από το λιώσιμο των παάγων- Δείτε φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΒΟΥΝΟ
21:20
19/04/2016
Η λίμνη της Αυστρίας που σχηματίζεται μόνο το καλοκαίρι
3
loading

Κάθε καλοκαίρι στην Αυστρία δημιουργείται μια υπέροχη λίμνη που είναι όμως… προσωρινή! Γεμίζει μια κοιλάδα και τα μονοπάτια όπου τον υπόλοιπο χρόνο οι επισκέπτες περπατούν, γίνονται υποβρύχια.

Ο Tobias Friedrich και Michael Webergerger βρέθηκαν στη Green Lake τον Δεκέμβριο και φυσικά δεν βρήκαν καμία λίμνη. Η κοιλάδα ήταν στεγνή και μπόρεσαν να περπατήσουν στον «πυθμένα» της. Το ίδιο μέρος είναι το καλοκαίρι «βυθισμένο» κάτω από σχεδόν επτά μέτρα νερού!

Αυτό συμβαίνει επειδή η λίμνη ουσιαστικά σχηματίζεται όταν λιώνουν οι παγετώνες και γεμίζει με γλυκό νερό. Το χειμώνα που οι πάγοι δεν λιώνουν, η λίμνη δεν τροφοδοτείται με νερό και στεγνώνει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι τοπικές Αρχές έχουν απαγορεύσει τις καταδύσεις στη λίμνη από τον φετινό Ιανουάριο ώστε να προστατεύσουν την περιοχή από τις κακές συνέπειες του τουρισμού.

Για τις φωτογραφίες που ακολουθούν οι δύο άνδρες έκαναν πολύωρες καταδύσεις με μοναδικό περιορισμό τη θερμοκρασία που κυμαινόταν στους 6 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ανάπαυλες για να ζεσταθούν.

«Η λίμνη βρίσκεται ψηλά στα βουνά  Hochschwab και πρέπει να είσαι τυχερός και να σε βοηθά ο καιρός», περιγράφει ο Webergerger σχολιάζοντας τα κρυστάλλινα νερά της και την ορατότητα. «Η λίμνη είναι πεντακάθαρη αλλά χωρίς τον ήλιο χάνει το πράσινο- τιρκουάζ χρώμα της και μοιάζει μαγική», προσθέτει, «την έχω επισκεφθεί είκοσι φορές για να βγάλω φωτογραφίες και πολλές φορές ο καιρός και οι καιρικές συνθήκες σε περιορίζουν. Όταν όμως βοηθούν, οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές».

grenlaosim1 grenlaosim2 grenlaosim3 grenlaosim4 grenlaosim5 grenlaosim6 grenlaosim7 grenlaosim8 grenlaosim9 grenlaosim10

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar skier

    Oμορφιά!!!!!!!!!!!!!!

  2. avatar Σκορπιός

    Ολα αυτά τα καταστρέψαμε με τα ίδια μας τα χέρια, που τόσο απλόχερα μας έδωσε ο θεός, η φύση όμως συνεχίζει να μας προειδοποιεί...να μας δίνει δεύτερη ευκαιρία...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει