Λένε πως δεν φεύγεις από τα Κύθηρα, αν δεν επισκεφθείς πρώτα μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Κι έχουν δίκιο. Γιατί το Καλαδί είναι ονειρικό και εδώ θα απολαύσετε τις καλύτερες βουτιές, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό.
Για να φτάσετε στην παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, θα χρειαστεί να κατεβείτε δεκάδες σκαλοπάτια – αλλού αναφέρεται πως είναι 120 τα σκαλοπάτια κι αλλού 162 – αλλά σε κάθε περίπτωση, αξίζει τον κόπο. Το Καλαδί βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα των Κυθήρων, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Χώρα.
Στην ουσία πρόκειται για τρεις διαδοχικές ακρογιαλιές, με τη μεσαία -εκεί όπου εντοπίζεται και ο τεράστιος, επιβλητικός βράχος- να είναι και η μεγαλύτερη, και τις άλλες δύο εκατέρωθεν να αποτελούν επιλογές για πιο απομονωμένες βουτιές.
Δείτε τις φωτογραφίες




