Ο ουρανός είναι γεμάτος αερόστατα, τα χρώματα της φύσης μοναδικά, σαν παλέτα ζωγραφικής, ενώ οι βραχώδεις σχηματισμοί, δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο. Αυτή είναι η Καππαδοκία, η ξεχωριστή πόλη της Τουρκίας που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές συγκινήσεις, καθιστώντας την ταξίδι ζωής.

Και αν είσαι σε φάση που ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο ταξίδι σου στο εξωτερικό, παρακάτω σου έχουμε πέντε λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να είναι η Καππαδοκία.

Καππαδοκία

Τα αερόστατα: Κοιτώντας ψηλά, ο ουρανός είναι γεμάτος πολύχρωμα αερόστατα, που δημιουργούν μία πανδαισία χρωμάτων κι ένα ξεχωριστό θέαμα στους αιθέρες. Κάνοντας μία βόλτα με ένα αερόστατο, είναι μία εμπειρία που πρέπει να τη ζήσεις. Κοιτώντας, μάλιστα, από ψηλά την Καππαδοκία, θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μαζί σου φεύγοντας, εικόνες μοναδικές.

Καππαδοκία

Καμινάδες των Νεραϊδών: Εκτός από τα αερόστατα, από τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο νου, όταν ακούμε για την Καππαδοκία, είναι οι χαρακτηριστικοί βραχώδεις σχηματισμοί, οι ξακουστές, «Καμινάδες των Νεραϊδών». Σχηματίστηκαν πριν χιλιάδες χρόνια από τη λάβα και τη στάχτη που εκτόξευσαν κατά καιρούς διάφορα ηφαίστεια.

Καππαδοκία

Τα «ξενοδοχεία – σπηλιά»: Από τις εμπειρίες που θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη. Η διαμονή σε ένα «ξενοδοχείο-σπηλιά», με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, θα σε συνεπάρει.

Καππαδοκία

Οι υπόγειες πόλεις: Από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Καππαδοκίας. Οι υπόγειες πόλεις, που χρονολογούνται από τον έβδομο και όγδοο αιώνα μ.Χ., χρησιμοποιήθηκαν από τους πρώτους Χριστιανούς ως σημεία ελεύθερης εκδήλωσης της λατρευτικής τους πίστης.

Καππαδοκία

Το φαγητό: Εδώ, θα απολαύσεις μοναδικά τοπικά πιάτα και παραδοσιακά φαγητά της Τουρκίας που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου. Από τις τοπικές σπεσιαλιτέ που επιλέγουν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες, είναι το βραστό βερίκοκο.