Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την Αιδηψό με τις ιαματικές πηγές της. Εξάλλου, η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Εύβοιας είναι η πιο φημισμένη λουτρόπολη της Ελλάδας και πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως τη «Μύκονο των ηλικιωμένων».

Αλλά η Αιδηψός δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πολλά περισσότερα. Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι ένας προορισμός αποκλειστικά για τις μεγάλες ηλικίες. Είναι για όλες τις ηλικίες και για όλες τις εποχές του χρόνου. Και δεν είναι μόνο οι ιαματικές της πηγές, αφού ως μέρος έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.

Αιδηψός

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, η Γκρέτα Γκάρμπο, αλλά και η Μαρία Κάλλας, είχαν καταλύσει στην όμορφη πόλη της Εύβοιας.

Αιδηψός

Η Αιδηψός, λοιπόν, είναι ένα ολοζώντανο μέρος με πολλά νεοκλασικά κτίρια, που αποπνέουν έναν αέρα νοσταλγικό, σύγχρονες επιχειρήσεις, εστιατόρια και ταβέρνες και αξιόλογα ξενοδοχεία, που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά, και την αναδεικνύουν σε προορισμό για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Αιδηψός

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα περίφημα λουτρά της

Οι ιαματικές ιδιότητες των θερμών πηγών της Αιδηψού είναι, ήδη, γνωστές από την αρχαιότητα, καθώς υπάρχουν αναφορές σε αυτές στα έργα του Πλούταρχου, του Στράβωνα, του Αριστοτέλη και άλλων.

Αιδηψός

Στο υδροθεραπευτήριο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ιαματικά λουτρά, τόσο στην εξωτερική όσο και στις εσωτερικές πισίνες και λουτρά, καθώς και να θαυμάσει την αρχαιολογική συλλογή με ευρήματα από τις ανασκαφές στη γύρω περιοχή.

Αιδηψός

Οι πηγές της Αιδηψού είναι περισσότερες από 80 και η θερμοκρασία του νερού τους ξεκινάει από περίπου 70 βαθμούς. Από αρχαιολογικά ευρήματα έχει διαπιστωθεί πως ο χώρος από όπου αναβλύζουν τα νερά είχε κινήσει το ενδιαφέρον των πρώτων προϊστορικών ανθρώπων.