Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα δούμε άλλη μια μάχη, ψυγεία με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης δηλαδή που θέλουν να μονοπωλήσουν την αγορά.

Samsung και LG θα παρουσιάσουν στην έκθεση τεχνολογίας CES 2020 τις δικές τους εκδοχές: η Samsung το τελευταίο μοντέλο της σειράς Family Hub και η LG τη δεύτερης γενιάς ψυγείο InstaView ThinQ, που έχει κάμερες και αλγόριθμους για την αναγνώριση των τροφίμων, ώστε να ενημερώνει τον κάτοχο για την έλλειψη προϊόντων ή ακόμα και για να κάνει προτάσεις με βάση τα συστατικά τους.

Η Samsung είχε δείξει το Family Hub στη CES 2016 και έκτοτε έχει διανύσει αρκετό δρόμο σε επίπεδο έξυπνων τεχνολογιών. Το τελευταίο διαθέτει αναγνώριση τροφών, αλλά και καλύτερο προγραμματισμό εβδομαδιαίων γευμάτων, μέσω της Whisk, ένα startup που αγόρασε πέρυσι η Samsung.

Η πελώρια οθόνη αφής υποστηρίζει πια αναπαραγωγή βίντεο, λειτουργώντας ταυτοχρόνως και ως οθόνη για κάθε τηλεόραση και κινητό της Samsung.

Από την άλλη η LG, που παρουσιάζει δύο εκδοχές του InstaView, αμφότερες με οθόνη 22 ιντσών που γίνεται ακόμα και διαφανής για να βλέπεις τι υπάρχει πίσω από την πόρτα.

Το InstaView ThinQ, συγκεκριμένα, με τις εφαρμογές ΑΙ και το InstaView με το Craft Ice, που φτιάχνει υπέροχα σφαιρικά παγάκια που λιώνουν αργότερα από τα παραδοσιακά παγάκια.

Μιλάμε βέβαια για έξυπνα ψυγεία πολλών χιλιάδων ευρώ. Παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ακόμα τιμές, με βάση τα προηγούμενα μοντέλα των LG και Samsung, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4.000-5.500 ευρώ.