Μια influencer αποφάσισε να δημιούργησε μια τεχνητή έκδοση του εαυτού της. Η Caryn Marjorie δημιούργησε ένα chatbot με την ονομασία «Caryn AI» για να λειτουργεί ως «εικονική φίλη» για μοναχικούς ανθρώπους.

Το chatbot της 23χρονης επιτρέπει στους συνδρομητές να συνομιλούν εικονικά μαζί της, αν πληρώσουν 1 δολάριο ΗΠΑ (0,92 λεπτά του ευρώ) ανά λεπτό. Η ομάδα της αφιέρωσε πάνω από 2.000 ώρες για να «σχεδιάσει και να κωδικοποιήσει σχολαστικά τη γλώσσα και την προσωπικότητα της Caryn σε μια καθηλωτική εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης».

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται: «Χρησιμοποιώντας τη μοναδική φωνή της, τη γοητευτική της προσωπικότητα και τη χαρακτηριστική της συμπεριφορά, η Caryn Al σας προσφέρει μια δυναμική, μοναδική αλληλεπίδραση που μοιάζει σαν να μιλάτε απευθείας με την ίδια την Caryn. Διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, η Caryn έχει κλωνοποιηθεί άψογα σε ένα chatbot Al για την απόλαυσή σας».

Οι σεξουαλικές συζητήσεις του chatbot με συνδρομητές

Ωστόσο, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, το chatbot φαίνεται ότι έχει εμπλακεί σε σεξουαλικές συζητήσεις με ορισμένους από τους συνδρομητές του, κάτι που δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει. Τώρα, η influencer και η ομάδα της εργάζονται «νυχθημερόν» για να το αλλάξουν αυτό.

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είχε προγραμματιστεί να το κάνει αυτό και φαίνεται να έχει ξεφύγει», δήλωσε η Caryn, σύμφωνα με το unilad.com. «Η ομάδα μου και εγώ δουλεύουμε νυχθημερόν για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό».

Η Majorie μπορεί αρχικά να είπε ότι το chatbot «δεν εμπλέκεται σε σεξουαλικές συζητήσεις», όμως, διαπίστωσε ότι «ενθάρρυνε τον ερωτικό διάλογο και περιέγραφε λεπτομερώς σεξουαλικά σενάρια».

Εκτός όμως από τις τεχνολογικές ελλείψεις, πολλοί ειδικοί έθεσαν το ζήτημα της ηθικής γύρω από την τεχνολογία. Ο δρ Jason Borenstein, διευθυντής μεταπτυχιακών προγραμμάτων ηθικής και διευθυντής του προγράμματος ηθικής και υπεύθυνης έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, δήλωσε ότι αυτό μπορεί να «διαμορφώσει τις αλληλεπιδράσεις μας» ως κοινωνία.

«Θα ήθελα απλώς να ελπίζω ότι θα υπάρξουν στιβαρές συζητήσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους με τους ενδιαφερόμενους να σκέφτονται πολύ βαθιά τις ηθικές εκτιμήσεις, πριν η τεχνολογία κινηθεί πολύ γρήγορα», δήλωσε ο ίδιος.