Nα μην χρησιμοποιούν τo κινητό τους τηλέφωνο σήμερα 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προτρέπει τους χρήστες η Honor, ενθαρρύνοντας τους να περάσουν τη μέρα με τα άτομα που αγαπούν και να απολαύσουν κάθε στιγμή μαζί.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας η Honor κάνει αναφορά στα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 νέων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το 71% των ανθρώπων, κατά μέσο όρο, λέει ότι περνούν περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο με το τηλέφωνό τους από ότι με τον σύντροφό τους.

Το 52% των ανθρώπων περνά τρεις-τέσσερις ώρες περισσότερες στο τηλέφωνό τους την ημέρα, σε σύγκριση με το χρόνο που αφιερώνουν στο σύντροφο τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η πλειονότητα των ανθρώπων (54%), προτιμούν να περνούν χρόνο στο τηλέφωνό τους παρά στην παρέα του συντρόφου τους, ενώ το 30% των ανθρώπων στέλνουν μηνύματα στον σύντροφό τους όταν είναι και οι δύο σπίτι, αντί να συνομιλούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Πάνω από 1 στα 4 άτομα παραδέχονται ότι παίζουν με το τηλέφωνό τους όταν τρώνε δείπνο μαζί, ενώ το 28% των ανδρών λέει ότι η χρήση του τηλεφώνου είχε προκαλέσει λογομαχίες, με μόνο το 22% των γυναικών να λέει το ίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα (τα συμπεράσματα της οποίας μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) πάνω από το ήμισυ (56%) γνωρίζουν ότι η χρήση του τηλεφώνου τους λιγότερο θα έκανε τον σύντροφό τους πιο ευτυχισμένο.

Έρευνα για τη χρήση του κινητού από νέους και ζευγάρια

«Αν και η χρήση κινητών τηλεφώνων κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και την καθημερινότητά μας πιο παραγωγική, η Honor προτείνει σε όλους τους χρήστες να κάνουν πιο ορθολογική χρήση των smartphone και ταυτόχρονα να αφιερώνουν χρόνο και να έρχονται πιο κοντά με τα άτομα που αγαπούν», αναφέρει καταληκτικά η Honor.