Η εταιρεία σχεδιασμού προγραμμάτων ασφαλείας Kaspesky Lab ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αστυνομία του Λονδίνου.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η Kasperky Lab θα παρέχει εκπαίδευση σε προσωπικό της αστυνομίας του Λονδίνου προκειμένου να είναι σε θέση οι αστυνομικοί να αντιμετωπίσουν το ψηφιακό έγκλημα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση αστυνομικών από κάθε βαθμίδα, πάνω στις συνεχώς αυξανόμενες διαδικτυακές απειλές.

Το καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης θα παρέχει τις αναγκαίες δεξιότητες και γνώσεις για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διαδικτυακών εγκλημάτων, από την εξαπάτηση ενός μεμονωμένου θύματος κατά τη διάρκεια μιας online αγοράς, μέχρι τη στοχευμένη επιχείρηση εναντίον μιας επιχείρησης με απώλειες χιλιάδων λιρών.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερες υπηρεσίες και σε μεγάλες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων αυτοπροστασίας τους από ψηφιακές επιθέσεις.

Συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με την πράξη, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο διαρκεί μία εβδομάδα, προσφέρει απτή εμπειρία και συμβάλλει στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων, όπως η παρακολούθηση της κίνησης στο δίκτυο, η ανάλυση εικόνων του σκληρού δίσκου και η αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένα εργαλεία κατάρτισης και μια ειδική μεθοδολογία που ανέπτυξε η Kaspersky Lab. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, θα τονιστεί και η ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας υποβολής αναφορών σχετικά με περιστατικά απάτης από τις επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφάλειας μπορούν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του ζητήματος.

«Καθώς η πολυπλοκότητα του ψηφιακού εγκλήματος αυξάνεται συνεχώς, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό και οι γνώσεις της υπηρεσίας σχετικά με αυτές τις απειλές», σχολίασε ο Ντέιβιντ Κλαρκ, επικεφαλής της διεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος στην Αστυνομία της Πόλης του Λονδίνου.

«Με πάνω από 21.000 ψηφιακά εγκλήματα να έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, είναι σαφές ότι οι απλοί χρήστες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται προστασία. Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να είναι έτοιμη να αναγνωρίσει αυτά τα εγκλήματα και να διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις για να τα αντιμετωπίσει μετωπικά. Η συνεργασία με την Kaspersky Lab υπογραμμίζει περαιτέρω το ρόλο μας ως εθνική αστυνομική υπηρεσία κατά του οικονομικού εγκλήματος και θα ενισχύσει τις ικανότητές μας να καταπολεμήσουμε την ψηφιακή απάτη και το ψηφιακό έγκλημα σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αποτελεί τιμή για την Kaspersky Lab να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να μοιραστεί με την αστυνομία της πόλης του Λονδίνου την εκτενή γνώση, την πληροφόρηση και τις προβλέψεις της σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια», σχολίασε ο Βενιαμίν Λέβτσοφ, αντιπρόεδρος πωλήσεων και ανάπτυξης της Kaspersky Lab.

«Εδώ και 17 χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια σειρά από δυναμικές τεχνικές λήψης δεδομένων και διερεύνησης ψηφιακών εγκλημάτων, οι οποίες θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για τις διωκτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου», συμπλήρωσε ο Βενιαμίν Λέβτσοφ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.