Η παρουσίαση της Apple την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεισε με τους U2 να ανεβαίνουν στη σκηνή και τον Tim Cook να ανακοινώνει πως το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του iTunes.

Ωστόσο, χτες η Apple κυκλοφόρησε ένα εργαλείο… αφαίρεσης του νέου άλμπουμ από τους λογαριασμούς πελατών της εταιρείας στο iTunes.

Ορισμένοι χρήστες είχαν εκφράσει παράπονα για το γεγονός ότι το άλμπουμ είχε κατέβει αυτόματα στις συσκευές τους, χωρίς τη δική τους έγκριση. Επιπλέον, όπως αναφέρει το BBC, για πολλούς χρήστες δεν ήταν εμφανής ο τρόπος να διαγράψουν τα τραγούδια! Έτσι, η Apple αποφάσισε να απλοποιήσει τη διαδικασία παρέχοντας ένα εργαλείο για τη διαγραφή των κομματιών με ένα κλικ.

«Μερικοί πελάτες ζήτησαν τη δυνατότητα διαγραφής του “Songs of Innocence” από τη βιβλιοθήκη τους, έτσι δημιουργήσαμε το itunes.com/soi-remove ώστε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν εύκολα. Όποιος πελάτης χρειάζεται επιπλέον βοήθεια, μπορεί να επικοινωνήσει με το AppleCare», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Οι χρήστες όμως που θα αφαιρέσουν το άλμπουμ και δεν θα το κατεβάσουν ξανά πριν τις 13 Οκτωβρίου, θα χρεωθούν για τα 11 τραγούδια, εάν επιχειρήσουν να τα κάνουν εκ νέου «download».

«Είναι ντροπιαστικό για την Apple ότι είχε μια ελαφρώς σπασμωδική κίνηση. Προσφέρθηκε κάτι στους πελάτες -αυτό ήταν αρκετά καλό- αλλά θα έπρεπε να ήταν προαιρετικό. Δεν είναι όλοι θαυμαστές των U2, όπως μόλις έγινε αντιληπτό», σχολίασε ο ειδικός αναλυτής Ian Maude.