Τα χρόνια που κρατούσαμε έναν χάρτη στο χέρι και προσπαθούσαμε μάταια να βρούμε τη σωστή διαδρομή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον όλοι μας χρησιμοποιούμε την εφαρμογή του Google Maps προκειμένου να φτάσουμε στον προορισμό μας. Από την δημιουργία της, μέχρι σήμερα η εφαρμογή έχει εμπλουτιστεί με διάφορές λειτουργίες προκειμένου να κάνει τη ζωή του χρήστη ακόμη πιο εύκολη: Από το ποιες ώρες είναι ανοιχτό το αγαπημένο μας μαγαζί, μέχρι τα σημεία του δρόμου όπου θα συναντήσουμε κίνηση.

Φέτος, η Google ετοιμάζεται να φέρει πάνω από 100 βελτιώσεις που λειτουργούν με τεχνολογία AI στους Χάρτες Google, ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε τις πιο ακριβείς, ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο. Σε διαδικτυακή παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου και στην οποία συμμετείχε και το Newsbeast, η Google παρουσίασε κάποιες από τις καινοτομίες που είναι έτοιμη να λανσάρει.

Πλοηγηθείτε σε εσωτερικούς χώρους με ζωντανή προβολή (Live View)

Η ζωντανή προβολή υποστηρίζεται από μια τεχνολογία που ονομάζεται global localization, η οποία χρησιμοποιεί AI για να σαρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια εικόνες Street View για να κατανοήσει τον προσανατολισμό μας. Χάρη στις νέες εξελίξεις η εφαρμογή είναι πιο ικανή να κατανοήσει το ακριβές υψόμετρο και την τοποθέτηση των αντικειμένων μέσα σε ένα κτίριο, και με αυτόν τον τρόπο είναι πλέον σε θέση να μεταφέρει σε ζωντανή προβολή μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους, όπως αεροδρόμια, σταθμούς διέλευσης και εμπορικά κέντρα.

Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή τραίνο, το Live View μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον πλησιέστερο ανελκυστήρα και κυλιόμενες σκάλες, την πύλη, την πλατφόρμα, την παραλαβή αποσκευών, τους μετρητές check-in, το γραφείο εισιτηρίων, τουαλέτες, ATM και άλλα.

Προγραμματίστε έχοντας περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό και την ποιότητα του αέρα

Με το νέο σύστημα καιρού, μπορείτε να δείτε γρήγορα την τρέχουσα και την προβλεπόμενη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή. Παράλληλα με τις νέες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα θα γνωρίζετε πόσο υγιής (ή ανθυγιεινός) είναι (πληροφορίες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εάν έχετε αλλεργίες). Δεδομένα από συνεργάτες όπως η εταιρεία Weather, η AirNow.gov και το Central Pollution Board τροφοδοτούν την εφαρμογή με αυτές τις νέες καινοτομίες που αρχίζουν να κυκλοφορούν σε Android και iOS τους επόμενους μήνες.

Βρείτε περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για περιήγηση

Σύντομα, οι Χάρτες της Google θα προεπιλεγούν τη διαδρομή με τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Δηλαδή εκείνη τη διαδρομή που θα επιτρέπει στο χρήστη να φτάσει τον προορισμό του κάνοντας τη λιγότερη δυνατή χρήση καυσίμων.

Εξοικονομήστε χρόνο με παραλαβή στα παντοπωλεία στους χάρτες

Οι υπηρεσίες Delivery έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ιδιαίτερα τη περίοδο της πανδημίας. Πλέον οι χάρτες της Google θα διευκολύνουν και αυτήν τη διαδικασία, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες αγορών στα επαγγελματικά προφίλ των καταστημάτων στο Google Maps και την Αναζήτηση.

Όλες αυτές οι καινοτομίες είναι δυνατές χάρη στις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης που έχουν μετατρέψει τους Χάρτες Google σε έναν χάρτη που μπορεί να αντικατοπτρίζει τα εκατομμύρια των αλλαγών που γίνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Είτε ταξιδεύετε, εξερευνάτε μια περιοχή ή εκτελείτε τα καθήκοντά σας, αφήστε τους Χάρτες Google να σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας.