Για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) ενημερωτική καμπάνια στο πλαίσιο της οποίας απευθύνεται σε αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις, ενημερώνει για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού και τις καλεί να πραγματοποιήσουν έλεγχο νομιμότητας των προγραμμάτων, που χρησιμοποιούν, υποβάλλοντας μια σχετική βεβαίωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υιοθέτηση προγραμμάτων Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management-SAM) από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριοποίησής τους αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη τάση, καθώς αναγνωρίζεται ως η ιδανική εφαρμογή για την ομαλή ροή του δικτύου Η/Υ και μείωση περιττών δαπανών, που σχετίζονται με τη χρήση του λογισμικού. Επίσης, η εφαρμογή SAM εξασφαλίζει στην επιχείρηση νομιμότητα, αποφεύγοντας τα υψηλά πρόστιμα, που επιβάλλει το κράτος (ΣΔΟΕ), σε περίπτωση ελέγχου και τη δυσφήμιση, που θα υποστεί, ενώ, παράλληλα, βοηθά να αποφευχθούν τα τεχνικά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση των πειρατικών προγραμμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Apivita, κ. Νίκος Κουτσιανάς, επισημαίνει πόσο ωφελήθηκε η επιχείρηση από την υιοθέτηση του SAM, “η διαρκής ανάπτυξη της Apivita, τα τελευταία χρόνια, κατέστησε απαραίτητη και ουσιαστική την εφαρμογή ενός προγράμματος SAM για την ορθή χρήση των προϊόντων λογισμικού, που βρίσκονται εγκατεστημένα στο δίκτυο Η/Υ μας. Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι, γιατί, με αυτή την πρακτική, έχουμε εξασφαλίσει πλήρη γνώση των πόρων μας, νομιμότητα, και το κυριότερο έχουμε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από την αγορά και αναβάθμιση προϊόντων λογισμικού, διοχετεύοντας το ποσό αυτό εκεί πραγματικά που η Apivita το χρειάζεται, δηλαδή στην περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία των προϊόντων και της επιχείρησης μας”. Στην ιστοσελίδα της www.bsa.org/hellas, η BSA παρέχει πληροφορίες για τα οφέλη της πρακτικής SAM, καθώς και συμβουλές για την ορθή χρήση του λογισμικού.