Σε μια ακόμη κίνηση με «φόντο» τις… κυρώσεις προς τον Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε το Twitter. Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέστειλε μόνιμα την Πέμπτη (11/02) τον λογαριασμό που κατείχε η υπερσυντηρητική οργάνωση Project Veritas, γνωστής για την υποστήριξή της στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή ήρθε ως μέτρο εναντίον της προκλητικής της στάσης στα ΜΜΕ, λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο λογαριασμός της Project Veritas ανεστάλη οριστικά λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων προσωπικών δεδομένων του Twitter», δήλωσε η εταιρία σε ανακοίνωση που έστειλε σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η οργάνωση, που ειδικεύεται στις κρυμμένες κάμερες με σκοπό να παγιδεύει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, είχε δημοσιεύσει την προηγουμένη ένα βίντεο στο οποίο ένα από τα μέλη της εμφανιζόταν μέσα στο σπίτι ενός εκ των αντιπροέδρων του Facebook, του Γκάι Ρόζεν, υπεύθυνου πιστότητας της πλατφόρμας, για να τον αντιμετωπίσει.

Η Project Veritas, η οποία είχε μεταδώσει επίσης τις κατηγορίες για μαζική εκλογική απάτη μετά την ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, είχε περισσότερους από 700.000 ακόλουθους στο Twitter πριν από την αναστολή του λογαριασμού της.

Ο λογαριασμός του ιδρυτή αυτής της οργάνωσης, του Τζέιμς Ο’ Κιφ, έκλεισε επίσης για μερικές ώρες για τους ίδιους λόγους, προτού επαναλειτουργήσει.

Μετά την πολύνεκρη εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του πρώην προέδρου στις 6 Ιανουαρίου, το Twitter, όπως και άλλοι κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενέτεινε τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και του εμπρηστικού περιεχομένου.

Ορισμένα μέλη της υπερσυντηρητικής δεξιάς κατηγορούν το Twitter για λογοκρισία.

TAGS