Στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και ποσού 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε αναδρομικές πληρωμές θα δαπανήσει η Google, θυγατρική της Alphabet Inc προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες ότι προσέφερε μικρότερη αμοιβή σε γυναίκες και παρέκαμψε γυναίκες και Ασιάτες υποψήφιους για την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα (2/2) το υπουργείο Εργασίας.

Οι κατηγορίες προέκυψαν από ένα συνηθισμένο έλεγχο που διενεργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια για το αν η Google συμμορφώνεται με κανονισμούς όπως οφείλει ως προμηθευτής τεχνολογίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η Google, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τη ρύθμιση της αναφερόμενης εκκρεμότητας.

Το αρμόδιο ομοσπονδιακό γραφείο για τη συμμόρφωση με τους όρους συνεργασίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ (OFCCP) είχε εντοπίσει «προκαταρκτικές ενδείξεις» ότι η Google από το 2014 ως το 2017 πλήρωσε κατά διαστήματα ανεπαρκώς 2.783 γυναίκες στην ομάδα μηχανικής λογισμικού που διαθέτει στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια, αλλά και στην περιοχή του Σιάτλ.

Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν επίσης διαφορές στα ποσοστά προσλήψεων σε βάρος γυναικών και υποψηφίων ασιατικής καταγωγής, στη διάρκεια του έτους που έληξε στις 31 Αυγούστου 2017, για θέσεις στον τομέα μηχανικής λογισμικού στο Σαν Φρανσίσκο και το Σανιβέιλ στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Κέρκλαντ της Ουάσινγκτον.

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε καταβολές αναδρομικών αποδοχών σε 5.500 εργαζόμενους και υποψήφιους για την κάλυψη θέσεων εργασίας, ενώ καλεί την Google να προχωρήσει σε επανεξέταση των πρακτικών πρόσληψης, αλλά και καταβολής μισθών που εφαρμόζει.

Η Google επίσης θα δεσμεύσει ποσό 1,25 εκατομμυρίου δολαρίων για αναπροσαρμογές μισθών σε μηχανικούς πληροφορικής στις περιοχές Μάουντεν Βιου, Κέρκλαντ, Σιάτλ και Νέα Υόρκη μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Τα ποσά που δεν θα διατεθούν από το κονδύλι αυτό, θα δαπανηθούν στις προσπάθειες πολυπολιτισμικότητας εντός της Google.