Οι φήμες για το iPhone 6 όχι μόνο δεν θα καταλαγιάσουν, αλλά αναμένεται να συνεχίσουν και με μεγαλύτερο ρυθμό όλο το καλοκαίρι. Πρόσφατα είχαμε νέες αναφορές για το επερχόμενο A8 chip της Apple.

Αν και κάθε χρόνο η Apple μάς παρουσιάζει έναν νέο γενιάς επεξεργαστή της σειράς A ακόμη δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως η εταιρεία θα ενσωματώσει τα A8 chip στις νέες συσκευές της, ειδικά μιας και οι προγραμματιστές ακόμη δεν έχουν φτάσει στα άκρα τον Α7 επεξεργαστή που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι.

Ωστόσο, σύμφωνα με κινεζικά media με πηγές κοντά στην Apple, ο A8 έρχεται φέτος και μάλιστα θα κάνει τον ήδη πανίσχυρο Α7 να μοιάζει μικρός σε αποδόσεις μιας και το νέο chip θα έρθει στα 2.0 GHz ή ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με το τωρινό 1.3Ghz A7 που βρίσκουμε στο iPhone 5s και το Retina iPad mini, ή το 1.4 GHz που έχουμε στο iPad Air.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο μιας και πρόσφατα ο γνωστός και η εξαιρετέος πλέον για τις διαρροές της Apple, Sonny Dickson, μίλησε για μια συχνότητα επεξεργαστή που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.6 GHz.

Αν και πολλοί περιμένουν το νέο επεξεργαστή να είναι διπύρηνος, η πρόσφατη αναφορά σημειώνει πως ο A8 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την 64-bit dual core αρχιτεκτονική του A7 αλλά θα κατασκευαστεί με μια 20nm διαδικασία.

Αν επαληθευτούν τα παραπάνω, το iPhone 6 αλλά και τα μελλοντικά iPads θα αφήσουν ακόμη περισσότερο πίσω σε αποδόσεις και τα πιο ισχυρά Android smartphones της αγοράς.

Πηγή: appleworldhellas.com