Αφήνοντας πίσω μια ακόμη χρονιά, το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics (LG), παρουσιάζει τις τάσεις που επικράτησαν στον κλάδο του HVAC και αναμένεται να συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της βιομηχανίας το νέο έτος. Στόχος της LG, είναι να παραμείνει μπροστά από τις εξελίξεις και να παρέχει καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες HVAC.

H Γενιά των Millennials

Καθώς οι Millennials μεγαλώνουν, εισέρχονται και αυτοί στην αγορά κατοικιών αντιπροσωπεύοντας τη νέα γενιά  καταναλωτών στις λύσεις HVAC. Οι Millennials δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε βιώσιμες λύσεις που όχι μόνο είναι πιο αποτελεσματικές αλλά έχουν και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επιπλέον, δείχνουν ότι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για βιώσιμες λύσεις διαμορφώνοντας έτσι νέες απαιτήσεις στην αγορά.

Ηλεκτρική ενέργεια

Με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τίθεται τον τελευταίο καιρό το ζήτημα της σύνδεσης των HVAC λύσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο. Τα σπίτια και τα εμπορικά κτίρια σε πολλές περιοχές εξαρτώνται κυρίως από το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ως πηγές ενέργειας. Ενώ η μετάβαση της μετατροπής παλαιών συστημάτων σε ηλεκτρικό δίκτυο δεν είναι μια απλή διαδικασία, λύσεις  όπως οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού γίνονται μια δημοφιλής επιλογή καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να μειώσουν την χρήση αερίου και πετρελαίου. Πολλές από αυτές τις λύσεις έχουν την ικανότητα να παράγουν ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό από μία και μόνο μονάδα ενώ η ζήτηση της αγοράς σε συνδυασμό με την τεχνολογική καινοτομία, οδηγούν όλο και περισσότερο προς αυτήν την μετάβαση.

Γεωθερμία

Με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η γεωθερμία αποτέλεσε ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας HVAC. Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά θερμότητας από το έδαφος με σκοπό τη θέρμανση και τη ψύξη ενός κτιρίου. Αυτή η εξαιρετικά αποδοτική και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και παρέχει COPs μεταξύ 3.0 και 5.0. Προγράμματα όπως το  «Ορίζοντας 2020» που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βοηθούν επίσης να έρθει η νέα αυτή τεχνολογία στο προσκήνιο και να προωθηθεί η καινοτομία στον τομέα.

Εργατικό δυναμικό HVAC

Καθώς η γενιά Boomer πρόκειται να αποσυρθεί και η αγορά HVAC συνεχίζει να αναπτύσσεται, είμαστε έτοιμοι να δούμε αυτή τη βιομηχανία να στρέφει  την προσοχή και τους πόρους της για την πρόσληψη της επόμενης γενιάς τεχνικών και μηχανικών HVAC. Αυτή η νέα γενιά εργαζομένων θα χρειαστεί εκπαίδευση για να αναπτύξει τις δεξιότητες της και οι εταιρείες θα αρχίσουν να αναζητούν και να εφαρμόζουν αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης και δεξιοτήτων όπως έχουμε δει με τις LG Air Conditioning Academies σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα στην LG B2B Academy Hellas.