Στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει η Apple το event παρουσίασης των νέων προϊόντων της, μεταξύ των οποίων και του επόμενου μοντέλου iPhone. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Τα events της εταιρείας διοργανώνονται συνήθως με φυσική παρουσία στα κεντρικά γραφεία της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, αλλά φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός παρουσίαζε το νέο iPhone κάθε Σεπτέμβριο, αλλά οι ειδικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μία καθυστέρηση περίπου ένα μήνα.

Η ναυαρχίδα της Apple αναμένεται να ονομαστεί iPhone 12 (δίνοντας συνέχεια στο μέτρημα). Όσο για το πότε θα είναι διαθέσιμη, η ιστοσελίδα cnet.com αναφέρει ότι στα καταστήματα θα βρίσκεται προς το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.

Η πρόσκληση που έφτασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ γράφει «Hi, Speed», κάτι που πιθανότατα επιβεβαιώνει ότι το το iPhone 5G θα είναι πλέον πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα, με το πιο μικρό να έχει οθόνη 5,4 ιντσών και το μεγαλύτερο να φθάνει στις 6,7 ίντσες. Τώρα στην αγορά το μεγαλύτερο διαθέσιμο iPhone είναι 6,5 ιντσών.

Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον σχεδιασμό, όπως και σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα, σε έναν τομέα όπου ο ανταγωνισμός από τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς είναι πολύ μεγάλος.