Καταρχάς, να ευχηθούμε καλή αρχή στο next-gen gaming. Μέχρι τώρα στο PS4, γιατί για το Xbox One δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη άποψη αν και μάλλον το ίδιο ισχύει, είχαμε μεταφορές current-gen παιχνιδιών, αρκετές ενδιαφέρουσες indie προτάσεις, και λίγα exclusives.

Σε ένα παλιότερο podcast, για τα καλύτερα και μη games της προηγούμενης γενιάς, είχε πέσει το ερώτημα: «Ποιος ήταν ο πρώτος τίτλος που σας έκανε να αισθανθείτε ότι παίζετε σε next-gen (τότε ήταν επόμενη γενιά, περνάνε τα χρόνια);». Αν σε 5, 6, 7 χρόνια τεθεί το ίδιο ερώτημα, αυτή τη φορά για τη γενιά των PS4, Xbox One (άντε και Wii U…), η απάντηση θα ήταν Infamous: Second Son. Λένε ότι ο πρωτότοκος γιος δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παιδί; Ε, και ο δευτερότοκος κάτι κάνει…

Enemy of the state

Η Sucker Punch, developer του Second Son αλλά και των δύο προηγούμενων Infamous στο PS3, δεν πολυδέχεται τον όρο reboot για τον εν λόγω τίτλο. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν απέχει και πολύ: 7 χρόνια μετά τα γεγονότα του New Marais και ότι συνέβη στον ήρωα Cole στο Infamous 2 (ας υποθέσουμε ότι ακόμα είναι spoiler το τέλος…), τα πράγματα για τους εκλεκτούς της φύσης έχουν αλλάξει μεν, αλλά και τριγύρω ίδια μένουν δε. Οι Conduits, ή Bio-terrorists για τις διωκτικές αρχές, παραμένουν το κόκκινο πανί της κοινωνίας. Βλέπετε, έχει ιδρυθεί η οργάνωση DUP, η οποία σκοπό έχει να απομακρύνει τους «διαφορετικούς» από τους δρόμους και να τους μπουντρουμιάσει στη φυλακή.

Σε μια μεταφορά κρατουμένων, ανθρώπων με special δυνατότητες, η κλούβα ανατρέπεται έξω από την πόλη του νέου ήρωα του παιχνιδιού, Delsin. Μέχρι τότε, ο εν λόγω νεαρός μοιάζει «κανονικός», δεν εμφανίζει σημάδια ειδικών δυνάμεων. Μάλιστα, πρόκειται για ένα αλάνι, δίχως καθαρό μητρώο, το οποίο έχει πιαστεί κατά καιρούς για μικρο-αδικήματα. Ας πούμε ότι ένα τέτοιο είναι το γκράφιτι σε τοίχους, διακωμωδώντας την κατάσταση, την πραγματικότητα που ζει, κάποιους υψηλά ιστάμενους και το νόμο. Παρεμπιπτόντως, ο αδερφός του Reggie είναι ένας από αυτούς, είναι αστυνομικός.

Διαβάστε εδώ το πλήρες review