Μια εφαρμογή που υπόσχεται να λύσει τα χέρια όσων ταξιδεύουν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και το αντίστροφο, παρουσιάζεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το easy-trip.eu, που θα παρουσιαστεί στην πλατεία Αριστοτέλους, την προσεχή Κυριακή, από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 2 μ.μ.

Σύμφωνα με τη συγκοινωνιολόγο και ερευνήτρια του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ Γεωργία Αϋφαντοπούλου, η εν λόγω πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες που αφορούν στο συνολικό σχεδιασμό ενός ταξιδιού, τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, τα σημεία ενδιαφέροντος, ακόμη και προσφορές είτε από καταστήματα είτε από ξενοδοχεία.

«Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώσαμε, περίπου 50.000 αυτοκίνητα το μήνα περνούν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για να έρθουν στην Ελλάδα», σημείωσε η κ. Αϋφαντοπούλου, τονίζοντας ότι το easy-trip.eu διευκολύνει τους τουρίστες και θα αυξήσει ενδεχομένως την προσέλευση των επισκεπτών.

Το Easy-trip παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Κυκλοφορίας, Γιώργο Δημαρέλο.

Καλύπτει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την επαρχία Blagoevgrand και την επαρχία Kardzhali. Ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Το έργο «Easy Trip GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 1.001.025 ευρώ.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών/Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ). Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, οι δήμοι Μπάνσκο, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Σερρών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο δήμος Κρούμοβγκραντ.