Να τι συνέβη όταν η Microsoft έδιωξε τους ανθρώπους για χάρη των ρομπότ

Η τεχνητή νοημοσύνη αντικατέστησε τους δημοσιογράφους, λίγες βδομάδες όμως μετά όλα ήταν αλλιώς


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑINTERNET
20:12
21/06/2020
Να τι συνέβη όταν η Microsoft έδιωξε τους ανθρώπους για χάρη των ρομπότ
6
loading

Στα τέλη Μαΐου, η Microsoft πήρε τη γενναία απόφαση να απολύσει δεκάδες δημοσιογράφους και συντάκτες, καθώς την ίδια δουλειά μπορούσαν να κάνουν και οι αλγόριθμοι.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα έτρεχε εξίσου αποδοτικά την ιστοσελίδα MSN News και το homepage του browser Microsoft Edge, το περιεχόμενο των οποίων συλλεγόταν από ανθρώπους.

Οι δύο ιστοσελίδες δεν έχουν δικές τους ειδήσεις, ανεβάζουν απλώς αναρτήσεις από άλλες πηγές και μοιράζονται μαζί τους τα διαφημιστικά έσοδα.

Οι συντάκτες επιμελούνταν ωστόσο το περιεχόμενο που ανέβαινε και επέλεγαν φυσικά το είδος των θεμάτων που ενδιέφερε το κοινό τους. Και διάλεγαν και συνοδευτική φωτογραφία.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το πρόγραμμα που εξαφάνισε τον άνθρωπο από το MSN κατηγορήθηκε όμως για ρατσισμό! Ο αλγόριθμος αναγνώρισης προσώπων δεν τα πάει καλά με τους σκουρόχρωμους τόνους, κι έτσι μπέρδευε συχνά τις συνοδευτικές φωτογραφίες όταν το θέμα αφορούσε σε άνθρωπο της μαύρης φυλής.

Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα στη βιομηχανία της τεχνολογίας, καθώς τα εν λόγω λογισμικά έχουν προγραμματιστεί στη βάση λευκών προσώπων. Το πρόγραμμα του MSN δεν μπορεί να διακρίνει καλά μυγάδες και μαύρους, μπερδεύοντας συχνά τα πρόσωπα. Και ανεβάζοντας έτσι φωτογραφίες άλλων στη θέση άλλων.

Ποιος έσωσε την παρτίδα; Ο άνθρωπος, ήταν όμως αργά. Όσοι απέμειναν στα γραφεία του MSN έτρεχαν να προλάβουν τα λάθη, όπως μεταδίδει όμως ο «Guardian» τα προβλήματα ήταν και παραμένουν πολλά.

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα χρειάζονται ακόμα τους ανθρώπους τους...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

  Διώξτους όλους Μπιλ, στα χωριά τους να σκάβουν τη γη.

 2. avatar Sheep

  Μυγαδες οπως λεμε μυγες;

 3. avatar LickMyBalls

  Σας βολεύει ε;

 4. avatar Εργασια

  Είναι η σωματική ή πνευματική προσπάθεια πού καταβάλει με τη θέλησή του ο άνθρωπος ,για να αποκτήσει υλικά αγαθά απαραίτητα στη ζωή του ή για φήμη και δόξα .Θεωρείται βάσης τής προόδου και στυλοβάτης τού πολιτισμού .Ο εργατικός άνθρωπος ,ο φιλεργος ,εκτιμάται απο την κοινωνία και απο τούς συνανθρώπους του ,ενώ αντίθετα περιφρονειται ο φυγόποινος ,ο τεμπέλης ,που ζη σε βάρος τών άλλων .Η εργασία είναι μιά σκόπιμη προσπάθεια πού ενα άτομο καταβάλλει συνεχώς.

 5. avatar Καλησπέρα

  Μάλλον έχετε διώξει και εσείς τον υπεύθυνο ορθογράφησης : μυγάδες αντί του σωστού μιγάδες;

  1. avatar Yan

   Και που το δημοσίευσαν, πολύ σου είναι!!!!
   Έγραψα την άλλη φορά ότι καρφώνονται με τα τόσα άρθρα για τις ανεμογεννήτριες και κανένα για άλλη ΑΠΕ και το έκοψαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει