Η «3D επανάσταση» στην οποία προσβλέπουν οι κατασκευαστές ξεκινά στην αγορά της Ιαπωνίας. Χθες η Fujitsu παρουσίασε τον σταθερό υπολογιστή FH550/3AM, με οθόνη 20 ιντσών, ο οποίος παίζει τρισδιάστατο βίντεο, μετατρέπει τα συμβατικά DVD σε τρισδιάστατα, και διαθέτει ακόμα και 3D κάμερα. Η διάθεσή του στην ιαπωνική αγορά ξεκινά στις 17 Ιουνίου. Τον Ιούλιο αναμένεται στην ιαπωνική αγορά και ο φορητός 3D Dynabook TX/98MB της Toshiba, «ο πρώτος φορητός που παίζει δίσκους 3D Blu-ray».

H MSI, επίσης, λανσάρει φέτος τον τρισδιάστατο υπολογιστή «όλα σε ένα» Wind Top AE2420. Την αρχή έκανε πάντως η ταϊβανέζικη AsusTek, η οποία διαθέτει από πέρυσι το G51 3D, «το πρώτο 3D ready notebook». «Πιστεύουμε ότι το 3D είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς» σχολίασε στο AFP η εκπρόσωπος της Asus Τζένι Λι. «Όλο και περισσότερα παιχνίδια και όλο και περισσότερες ταινίες δημιουργούνται σε 3D. Πιστεύουμε ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για τους 3D υπολογιστές» είπε. Τα τσιπ γραφικών που χρησιμοποιούνται σε πολλούς από τους νέους τρισδιάστατους υπολογιστές κατασκευάζονται από την αμερικανική Nvidia.

«Αυτή είναι η αρχή της 3D επανάστασης στους προσωπικούς υπολογιστές» δήλωσε στο δικτυακό τόπο TG Daily ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Ζεν-Χσουν Χουάνγκ. «Έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία επανάσταση στα γραφικά των βιντεοπαιχνιδιών» επισήμανε ο Χουάνγκ, ο οποίος παρουσίασε τη 3D στρατηγική της εταιρείας του στην έκθεση Computex που έληξε την Κυριακή στην Ταϊβάν. «Η εποχή του 3D τώρα ξημερώνει» συμφώνησε ο Χιντεχίτο Μουράτο, υπεύθυνος μάρκετινγκ στην Toshiba. Όπως ισχύει και για τις αντίστοιχες 3D τηλεοράσεις, οι τρισδιάστατοι υπολογιστές απαιτούν τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.