Την εμπειρία επίλυσης ενός κύβου Ρούμπικ στον αστικό χώρο αποφάσισε να φέρει ο ισπανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Javier Lloret.

Το project φέρνει την ονομασία «Puzzle Facade» και περιλαμβάνει τη μετατροπή της εξωτερικής όψης ενός κτιρίου σε φωτιζόμενα τετράγωνα, τα οποία ο επισκέπτης καλείται να ταιριάξει χρωματικά, λύνοντας έτσι ένα κύβο του Ρούμπικ!

Το πρωτοποριακό εγχείρημα που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, λαμβάνει χώρα στην πόλη του Linz στην Αυστρία.

Ο περαστικός χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο κύβο που αντιλαμβάνεται την περιστροφή και τον προσανατολισμό. Τα δεδομένα που συλλέγει αποστέλλονται μέσω Bluetooth σε έναν υπολογιστή που τρέχει ένα λογισμικό και το οποίο με τη σειρά του φροντίζει για την αλλαγή των φώτων και των χρωμάτων στην εξωτερική όψη του κτιρίου που ο παίκτης βλέπει απέναντι του.

Όπως σημειώνεται στην περιγραφή του βίντεο από το εγχείρημα, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος μιας και ο παίκτης μπορεί να δει μόνο τις δύο όψεις του κύβου-κτιρίου την ίδια στιγμή. Έτσι είναι αναγκασμένος να κινείται και αυτός γύρω από το κτίριο.

Δείτε το βίντεο…